İL KOORDİNASYON TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü tarafından organize edilen Elazığ Valiliği 2017 yılı 1

İL KOORDİNASYON TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü tarafından organize edilen Elazığ Valiliği 2017 yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Vali Murat Zorluoğlu başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz, Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

VALİ ZORLUOĞLU: 2016 YILI ZOR BİR YIL OLDU

Toplantının açılışında bir değerlendirme yapan Vali Murat Zorluoğlu şunları söyledi, “Bu toplantımızda 2016 yılında kurum bazında gerçekleştirilen yatırımları ele alacağız. Yatırımcı kurumlarımızda 2017 yılı yatırımları ile ilgili kurulumuza bilgi vereceğiz. Toplantımızın ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.Bildiğiniz gibi 2016 yılı ülkemiz için oldukça zor bir yıl oldu.  15 Temmuz’da ülke tarihinde görülmemiş bir hain kalkışma ile karşı karşıya kaldık. Asker üniforması içerisine girmiş bir grup hain milletimizin oyları ile seçilmiş meşru hükümeti, meclisi lağvetmek ve hükümeti yönetimi ele geçirmek maksadıyla bir hain girişimi gerçekleştirmek istediler.Bunu sadece yönetimi ele geçirmek olarak görmemek gerekmektedir. Bu hain girişim başarılı olsaydı Allah muhafaza bu durum ülkemizi işgale açık hale getirecek ve bugün yakın komşularımızda gördüğümüz sonu gelmeyen bir iç karışıklığa neden olacak bir süreç olarak da görmek gerekmektedir.Çok şükür milletimizin dirayetli duruşu, başta kendi seçilmiş hükümetine ve meclisine sahip çıkması sonrasında da Sayın Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin koordinasyonunda vatanperver güvenlik kuvvetlerimizin gayretleri ile bu hain girişim akamete uğratılmıştır.

VALİ ZORLUOĞLU: FETÖ/PDY İLE MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR

Bugün idari olarak bizler, adliyeler ve başsavcılıklar da adli olarak bu hainlerin bütün sistemden ve kamudan elimine etme, tasfiye etme süreçlerini devam ettirmekteyiz. Süreç henüz tamamlanmış değildir, daha işin başındayız. Bu yapılanmanın bitirilmesi için çok daha derinlere inilmesi gerekmektedir. Karşımızda açık bir yapılanma yoktur, karşımızda çok gizli bir yapılanma ile kurulmuş ve örgütlenmiş bir terör örgütü bulunmaktadır. Bu örgütün çok uzun süredir gizli bir şekilde teşkilatlandığını şimdi daha iyi anlamaktayız. Bu yapıyla mücadelemiz devam ediyor ve edecektir. Bütün kurum amirlerinden de aynı hassasiyet ile davranmalarını istiyoruz. Kurumlarında olabilecek FETÖ/PDY ile iltisaklı çalışanların tespit edilerek valiliğe bildirilmesini ve gerekenin yapılması devletimizin bekası açısından büyük önem arz etmektedir.2016 yılının sadece FETÖ’nün değil diğer birçok terör örgütünün de ülkemiz üzerinde operasyon yapmaya çalıştığı bir yıl olduğunu biliyorsunuz. Bir yandan PKK’nın ülkemizi istikrarsızlaştırmak için yaptığı birçok terör eylemi var, diğer yandan DEAŞ’ın yaptığı hadiseler bulunmaktadır. Ülkemiz bir yandan da yurt dışında önemli operasyonlar gerçekleştirmektedir. İçeriden ve dışarıdan gelen bu saldırıların nedeni ülkemizin güçlü bir ülke olması ve bölgesinde küresel bir güç olma yolunda ilerlemesidir.  Bugüne kadar bütün bu saldırılar bertaraf edilmiştir. Bundan sonra da bu terör örgütlerinin ve onların arkasındaki güçlerin ülkemiz üzerindeki hesaplarının tutmaması için gayret sarf etmeye devam edeceğiz. Ülkemizi daha müreffeh ve kalkınmış bir ülke haline getireceğiz.Bütün bu olumsuz hadiselere rağmen ilimiz 2016 yılında da yatırımlarına devam etmiştir. 2016 yılı için öngörülen yatırım hedeflerinin üzerinde bir oranda yatırımlar gerçekleştirilmiştir. Bundan dolayı bütün yatırımcı kuruluş temsilcilerine teşekkür ediyorum.

İlimizde 92 adet proje uygulanmakta olup bu projelerin toplam bütçesi 3 Milyar 831 Milyon TL’dir. Bu projeler için 2016 yılı başında öngörülen toplam ödenek 417 Milyon TL idi. Sene sonu itibariyle 611 Milyon TL’lik bir yatırım yapılarak bu yatırımlar için gerçekleşme oranında %147’ye ulaşılmış durumdadır. 2017 yılının 2016’dan daha verimli bir yıl olacağına inanıyorum” dedi.

Toplantıda daha sonra içerisinde 2 belediyenin de yer aldığı 21 kurum sunumlarını yaparak 2016 yılı yatırımları hakkında bilgiler verdiler.