İktidar Ne Vadediyor?

14 Mayıs seçimleri öncesi ittifaklar,  siyasi partiler ve bağımsız adayların hem ulusal hem de yerel vaatlerini hepimiz duyuyor ve izliyoruz.

İktidar Ne Vadediyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Millet ittifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu,  “sana söz” diyerek TOKİ konutlarından beş kuruş  almamak başta olmak üzere ekonomik külfeti tüm ülke insanına  yükleyecek  bazı sözler veriyor. 

Kılıçdaroğlu’nun Elazığ için de özel vaatleri var. İlimize bakanlık vereceğini aylar önce ilimize geldiğinde ekranlarda konuşmuştu şimdi de açık hava reklamları vasıtasıyla tüm hemşerilerimize deklere etti.

Muhalefetin bu vaatlerine karşılık iktidar kanadından herhangi bir yerel vaat duyamadık. Daha çok ulusal hatta küresel bazda bir seçim kampanyası yürüten Ak Parti, ilimizin sorunlarının çözümüne dair bir vaatte bulunamıyor, bulunmaktan çekiniyor. Çünkü ne söyleseler “21 yıldan beri neden yapmadınız?” sorusuna muhatap olacaklarını bildikleri için ilimizle ilgili birkaç durum tespiti ve değerlendirmenin ardından ülkenin geleceğine yönelik konuşmalara geçiyorlar.

Şurası da bir gerçek ki Ak Parti, geçmişten bugüne dile getirilen sorunların tümünü çözdü. Çözülemeyen sorun olarak ovaların sulanması ve Pertek köprüsü kaldı. 

Teşvikte 6. Bölge kapsamına alınması ile birlikte ilimizde ciddi bir yatırım ve istihdam oluşturuldu. Belki de Ak Parti hükümetlerinin şehre en önemli hizmeti bu oldu.

Ak Parti, yeni OSB, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi,  teknolojik gelişimin önünün açılmasına yönelik çalışmaları önceleyip istihdamı artırmaya yoğunlaşırsa, şehrin desteğini alabilir. 

Bunun için de adayların somut projelerle halka ve sanayicilere gitmesi gerekiyor.  Zira bu seçim kadim kültürlere ev sahipliği yapma hamasetiyle kazanılacak bir seçim değil.