İkinci Şanlıurfa vakası

Eşref Fakıbaba örneğinde olduğu gibi Şanlıurfa da beklenen oldu ve 31 Mart yerel seçimlerinde Yeniden Refah'tan Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Kasım Gülpınar partisinden istifa etti.

İkinci Şanlıurfa vakası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Yayınladığı video mesajda AK Parti'ye geçeceği yönündeki iddialara da yanıt veren Gülpınar görevine bağımsız olarak devam edeceğini duyurdu.

Başkan Gülpınar yaptığı açıklamada, Şanlıurfa halkının talepleri neticesinde başlatmış olduğu adaylık sürecini 31 Mart gecesi zaferle taçlandırdıklarını anımsatarak, hemşerileriyle çıktıkları bu yolda ortak düşünce ile hareket ettiklerini belirtti.

Başkanın bu kararına ve adımına YRP’liler şaşırabilir ama bunun dışında kimse şaşırmadı. Zira Başkan Gülpınar’ın aldığı oy YRP’nin oyları değil, Şanlıurfa halkının Ak Partiye yaşattığı ikinci Fakıbaba olayıydı.

Şanlıurfa halkı kendisini ikinci kez yok sayan Ak partiye tepki olsun diye Gülpınar’ı seçmişti. Gülpınar, YRP’den değil İyi Partiden de BBP’den de girse seçimleri yine kazanacaktı.

Dört dönem Ak Partiden milletvekilliği yapan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanlığını yürüten ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile ailece görüşüp geçmişe dayalı kadim dostlukları olan bir ismin uzun süre Ak Partiden uzak kalması düşünülemezdi.

Her ne kadar şimdilik bağımsız kalacağım dese de Cumhurbaşkanının Gülpınar’a törenle rozet takması yakındır. Şanlıurfa halkı da bu istifa ve olası geçişten çok rahatsız değil.

YRP’nin bu olaydan kendisine özel bir misyon biçip etik olmadı gibi açıklama yapmasının da çok anlamı ve değeri yok. Tepeden gelmenin böyle bir hayal kırıklığı olabilir ama tabandan gelmenin kalıcı zaferlerinin hayalini kurmalı YRP.