İkinci Gezi mi?

Türkiye kaç günden beri, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacak olan Süper Kupa maçında  Suudi Arabistan'ın takımların Atatürk'ün sözlerinin yazılı olduğu pankartlarla çıkmak istemesi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün resminin  bulunduğu tişörtleri giymek istemesi taleplerini kabul etmemesi nedeniyle ertelenmesini konuşuyor.

İkinci Gezi mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Olay değişik çevrelerce değişik yorumlanıyor.  Herkes durduğu yere ve konuma göre yorumluyor olayları. Bir kısım insanlar, takımların Atatürk hassasiyetini tebrik edip sözde bu dik duruş üzerinden bunun üzerinden Suud hükümetine oradan  da Ak Parti hükümetine yükleniyor.

Bir taraf ise takımları ve TFF’yi maç protokolünde olmayan ve önceden konuşulup karara bağlanmayan bir son dakika hamlesiyle  ısınma hareketlerine Atatürk tişörtleri ve “Yurtta sulh cihanda sulh” pankartlarıyla çıkma ısrarının Atatürk sevgisi değil yerel seçimler öncesi provokasyon olduğunu ifade ediyor.

Halkın genel çoğunluğunun bu konudaki görüşleri ise şöyle:

"Diplomatik skandala niye dönüştürüyorsunuz? Seçime giderken Türkiye'yi Atatürk üzerinden neden kutuplaştırmak istiyorsunuz? Atatürk tişörtünü Türkiye'de giysene arkadaş. Suudi Arabistan'da, Belçika'da, Avrupa'da, kutuplarda Atatürk tişörtü giyeceğim diye milleti ayağa kaldırmanın alemi var mı? Türkiye'de giysene Atatürk tişörtünü."

Takımlara bu tepkisini koyan halk TFF’ye ise şöyle yükleniyor:

"100. yılında Süper Kupa finalini niye Samsun'da, İzmir'de, Ankara'da, İstanbul'da oynamıyorsun? Parası 100 milyon dolar, 60 milyon ya da 100 milyon gelecek diye Suudi Arabistan’a gidiyorsun. Niye orada oynuyorsun bu maçı. Buna kim karar verdi? 100. yıl Türkiye'nin 100. yılı değil mi, Cumhuriyet'i Suudi Arabistan'da mı kurduk biz? Niye Türkiye'de 100. yıl maçını oynamıyorsun? Bu nasıl bir rezalettir" 

Tartışmalar bu kıvamda devam ederken, bu olayları FETÖ firarisi bazı kaçkınların; “Geziden sonra en büyük sivil ayaklanma” diye tarif etmelerinden da anlaşılıyor ki olay Atatürkçülük değil, seçimler öncesi, özellikle İstanbul’un CHP’nin elinden gitmemesi için bu kez körfezden yapılan bir kalkışmadır.

Bu olay da göstermektedir ki FETÖ’nün hala yaşayan hücreleri vardır ve bunlar ilk fırsatta kaos ortamı yaratma potansiyeliyle çok profesyonelce çalışmaktadırlar.