İkinci El Telefona Bylock Darbesi !

FETÖ/PDY militanlarının haberleşme ağı olarak kullandıkları Bylock, Eagle gibi programların daha önce yüklenmiş olma olasılığı nedeniyle vatandaşlar ikinci el telefon almaktan vazge&

İkinci El Telefona Bylock Darbesi !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FETÖ/PDY militanlarının haberleşme ağı olarak kullandıkları Bylock, Eagle gibi programların daha önce yüklenmiş olma olasılığı nedeniyle vatandaşlar ikinci el telefon almaktan vazgeçince, ikinci el cep telefonu alım satımı yapan işyerleri siftah yapamaz hale geldi.  Bylock ve Eagle programlarının deşifre olmasından sonra ikinci el telefon satışı yapamadıklarını söyleyen Albay İletişim’den Oğuz ALBAY “ Ağustos ayında FETÖ mensuplarının kullandığı  akıllı telefon uygulamalarının belirlenmesinden sonra ikinci el telefon satışlarımız düştü. Hem biz hem de vatandaşlar ikinci el telefon alırken tedirgin olmaya başladık. Sadece son bir  2 ay içerisinde alınmış cihazların ikinci el ticaretini yapabiliyoruz. Sonuç olarak işlemediğimiz bir suçtan dolayı ne biz mağdur olalım, ne de müşterilerimiz olsun” dedi.

İkinci e telefondan  vazgeçen vatandaşların sıfır cihazlara  yöneldiğini ifade eden ALBAY “Vatandaşlarımız için biraz daha pahalıya geliyor fakat; içleri rahat oluyor. Nakit olarak telefon alamayanlar telefon hatları üzerine alıyorlar” diye konuştu.

Hat üzerine telefon alamayanların  fahiş fiyatlarla taksitle telefon aldıklarını altını çizen ALBAY, kredi kartına taksit uygulamasının  cep telefonlarına yeniden getirilmesinin vatandaş ve satıcıların yararına olacağını söyledi.