İKİNCİ EL EŞYA SATANLAR ÖĞRENCİLERİ BEKLİYOR

Elazığ Fırat Üniversitesi'ne bu yıl 8 binden fazla yeni öğrencinin kayıt yaptırması, ikinci el eşya satıcılarını heyecanlandırdı

İKİNCİ EL EŞYA SATANLAR ÖĞRENCİLERİ BEKLİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Fırat Üniversitesi'ne bu yıl 8 binden fazla yeni öğrencinin kayıt yaptırması, ikinci el eşya satıcılarını heyecanlandırdı. Yeni sezona hazır olduklarını belirten ikinci el eşya satıcılarından Hıdır Erkek, “En hareketli sezon öğrenci sezonu oluyor. 8. ayda olmamıza rağmen, 12. aydan bu yana eşya alımı devam ediyor. Bu okullar açılacağı zamana yakın bir hazırlık yapıyoruz. Okullar açıldığı zaman bir iki ayda da eşyalar tükeniyor” dedi.

“ÖĞRENCİ EVİNİ 500 İLE BİN LİRA ARASINDA DÜZEBİLİR”
Öğrencinin evine alacağı eşyaların fiyatları hakkında bilgi veren Erkek, şunları kaydetti: 
“Bizim taban fiyatlarımız belirlidir. Beyaz eşyada buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve fırınlı ocaklarımız 125 TL’den başlıyor 300-350 TL arasına kadar fiyatlarımız değişiyor. Mesela müşteri isterse 500 liraya, isteyen de bin liraya evini düzebilir. Bu müşterinin kendi elindeki imkana bağlı.”

“ELAZIĞ’DA BU SEKTÖR YENİ GELİŞMEYE BAŞLADI”
İkinci el piyasasının Elazığ’da yeni gelişmeye başladığını söyleyen esnaflardan Yusuf Avcı ise, şu ifadelerde bulundu: “Eskiden sadece öğrencilerdi şimdi aileler de artık ikinci el eşya almaya başladı. Yani gelişen bir pazar. Burada öğrenci arkadaşlarımızın sezonu gelmek üzere onlara hazırlık yapıyoruz. Arızalı ürünlerimizi tamir ediyoruz. Öğrencilerin geldiği dönem hareketli dönemdir. Çünkü binlerce yeni öğrenci kayıt yapıyor. Bunlar tabi ev tutuyor. Hepsinin de eşya ihtiyacı oluyor. Bir anda yoğunluğumuz olduğu içinde depolarda aldığımız, tamiratını yaptığımız, temizlediğimiz ürünleri öğrenci kardeşlerimizi veriyoruz. Bir iki ay güçlü bir hareket oluyor. Bu da bizim birikmiş borçlarımızı ödememizi sağlıyor. İşte iş yeri kiralarımızı veriyoruz. Eminim ki Türkiye’nin genelinde de ikinci el eşya satan arkadaşlarımız öğrenci sezonunu bekliyordur.”dedi.