İkinci El Araç Almak İsteyenler Bu Tarihi Bekleyin! Fiyatlar Yerle Bir Olacak

5 Aralık tarihi, ikinci el araba alıcıları için önemli bir gün olacak. Devletin Yediemin otoparklarında bulunan araçlar, oldukça cazip fiyatlarla satışa sunulacak.

İkinci El Araç Almak İsteyenler Bu Tarihi Bekleyin! Fiyatlar Yerle Bir Olacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adalet Bakanlığı, geçtiğimiz ay Yediemin otoparklarında bulunan araçlarım satışlarının yapılmasına onay verdi. Yediemin Otopark Çekici Kurtarıcı Taşıyıcılar ve Depo İşletmeleri Federasyonu Başkanı Rasim Uluç'un açıklamalarına göre, hacizli ve yakalamalı araçların sahipleri, 23 Kasım itibarıyla bu araçları icra daireleri üzerinden alınabilecek. Araçların sadece otopark ücretleri ödenerek teslim alınması mümkün olacak, ancak bu durumda haciz devam edecek.

5 ARALIK'TA FİYATLAR DÜŞÜYOR
Rasim Uluç, 5 Aralık tarihine kadar araçlarını almak isteyenler için iade sürecinin başlayacağını belirtti. İadesi gerçekleşmeyen araçlar ise oldukça uygun fiyatlara satışa sunulacak. Yapılacak satışta, piyasa değerinin yüzde 20 altında fiyatlarla araçlar bulunacak.

Satışa sunulacak araçlar arasında 160 bin 500 liralık Renault Clio, 88 bin liralık Honda City ve 252 bin 500 liralık Dacia Duster gibi modeller dikkat çekiyor. 

Öte yandan satışlar e-İhale yöntemiyle, e-Devlet üzerinden gerçekleşecek.