İki Yıl, Yüzlerce Proje

31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden iki yıl geçti. Ancak son iki yıl, geçmiş dönemlerden çok farklı bir iki yıl oldu.

İki Yıl, Yüzlerce Proje
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 3 Nisan 2019 tarihinde mazbatasını aldı ve aynı gün göreve başladı.

Yeni dönemde oluşturduğu kadrolar ile hayata geçireceği projelerin teknik hazırlıklarına başladı. 

Şehrin ufkunu açacak prestij projeler yanında halkımızın hayatını kolaylaştıracak ve insanlarımızı her alanda mutlu kılacak hizmetlerin planlamasını eş zamanlı ile birlikte oluşturdu. Birçoğunun ihalesi yapıldı ve ilk kazma vuruldu.

Bu süreç hızla ilerlerken Başkan Şerifoğulları’nın göreve başladığı tarihten tam 9 ay sonra, 24 Ocak depremini ile sarsıldık ve hatta yıkıldık. 

Bir anda şehrin gündemi kadar önceliklerimiz de değişti. Tüm kurumlarımızla birlikte Elazığ Belediyesi de öncelikleri arasına  halkın sağlığı, barınması, oluşan mağduriyetlerin giderilmesi, iaşe, giyecek ve bozulan ruh halinin düzeltilmesine yönelik psiko-destek çakışmalarını aksatılmadan yürüttü.

Bu süre içerisinde tüm imkânlarını halkın emrine sundu ve her bir insanımızın sıcak aşı, herkesin şefkat kapısı oldu.

Deprem sürecini yönetmekle birlikte deprem sonrası yeni bir şehir inşa edilmesi yönünde imar çalışmaları yapıldı.

Bununla birlikte özellikle pandemi döneminin sokağa çıkma yasakları fırsata çevrilerek şehrin en önemli cadde ve bulvarlarında altyapı ve üst yapı çalışmaları gerçekleştirildi. Şehri her açıdan kuşatan ve trafik problemini rahatlatan devasa bulvarlar hayata geçirildi.

Bu faaliyetlerle birlikte şehre değer katacak önemli projelerini de hayata geçirmenin mücadelesini veren Başkan Şerifoğulları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan talep ettiği ve aldığı alanlar üzerindeki otopark projelerine başladı ve önemli bir aşamaya getirdi.

Fuar ve Kongre Merkezi, Yeni terminal binası, Engelsiz yaşam Merkezi, Mini terminal binası, mahallelerde hizmet binası, dijital kütüphane, yeni spor ve yaşam merkezleri, semt kütüphaneleri, Umut Elazığ ve diğerleri…

Diğerlerini Başkan Şerifoğulları önümüzdeki günlerde düzenleyeceği ve hizmette ikinci yılını değerlendireceği bir toplantıyla bizlere ve tüm kamuoyuna paylaşacak. Her türlü olumsuzluklara ve aksaklıklara rağmen az zamanda çok iş yapmanın Elazığ örneği ve modeli bir kez daha kamuoyu ile buluşacak.