İki büyük felakete doğru

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, CNBC Make It'e verdiği röportajda gelecekteki 2 büyük felaket senaryosuna dikkat çekti.

İki büyük felakete doğru
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gates, mevcut dünya koşullarının büyük bir savaşın patlak vermesine neden olabileceğini belirtti. Ayrıca, büyük bir savaştan kaçınılması durumunda önümüzdeki 25 yıl içinde başka bir pandeminin yaşanma olasılığının yüksek olduğunu ifade etti.

Gates, 2022 yılında yayımladığı "Bir Sonraki Pandemiyi Nasıl Önleyebiliriz?" adlı kitabında, hükümetleri 2020'de pandemi karşısında yeterince hazırlıklı olmadıkları konusunda uyarmıştı.

Yaşamanın ve hayatta kalmanın artık şansa kaldığı, başta savaş ve salgınlar olmak üzere çevresel sorunlar, gıdayla bulaşan hastalıklar, trafik kazaları gibi etkenlerin kıskacınla kalan bizim kuşak için hayat oldukça zor ve çekilmez ama bizden sonraki neslin yaşaması bile mucize olacak gibi.

Çıkar savaşları ve bazı ülkelerin sömürü aşkı ile üçüncü dünya ülkeleri arasında suni sebeplerle çıkartıp kendi menfaatlerine hizmet ettiren küresel senaryoların figüranı olan devletlerin uyanıp gerçekleri görmesi de bir hayli zor gibi.

Ortadoğu ve Asya ülkelerinden elini ayağını çekmeyen ABD ve Batı ülkeleri, sömürge alışkanlıklarını sürdürüyorlar.

Ortadoğu ülkelerini idare eden yöneticilerin zaafları ve ferasetsizlikleri sebebiyle dünyaya petrol satan ancak fakirlik içinde yüzen bu ülkelerin yöneticileri ne zaman uyanır ve kendine gelir bilinmez ama bizden sonraki neslin yaşama şansları daha çok zorlaşacak gibi.

Bizler, pandemi, depremler, hayat pahalılığı ve diğer sorunlarla da olsa ömrümüzün önemli bir bölümünü geçirdik ve mutlak sona doğru seyr ü sefer halindeyiz. Hayatta çok bir beklentimiz de kalmadı. Ancak bizden sonraki kuşağın işi de normal yaşam sürmesi de oldukça zor olacak ve bizlere öykünmek durumunda kalacaklar gibi.

Siz siz olun çevrenizdeki dostlarınızın kıymetini bilin. Onları üzmeyin, belirsizliklere itmeyin, net olun ve mutlu edin, mutlu olun.