İhraç ve Hemen…

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın Tahir Gümren isimli şehit yakınına küfür etmesinin ardından partisinin ne yapacağı merakla bekleniyordu.

İhraç ve Hemen…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gelen yoğun baskıların ardından Grup Başkan vekilliği görevinden alındı.

Küfür ettiğini önce inkâr eden, sonra kabul ederek özür videosu yayınlan Türkkan'ın kulislerden elde edilen bilgiye göre pazartesi günü Meclis Grup Başkanvekilliği görevinden alınacağı ifade ediliyordu.

Bunun için pazartesi beklenmeden ilk adım atıldı.

İyi Parti’nin Türkkan için atacağı adım bulunduğu görevden almak olmamalı sadece. Yapılan çirkinlik, kamuoyunun hassasiyetlerine ve değerlerine hakaret, böylesine sıradan bir müeyyide ile cezalandırılmamalı.

Bu çirkin tavır ve küfür, bundan sonra İYİ Parti’nin isminin geçtiği her yerde gündeme gelecek ve nefretle anılacaktır.

İYİ Parti’den beklenen, Türkkan’ın açıklamasını bile beklemeden anında partiden ihraç sürecinin başlatılması ve kısa sürede bunun gerçekleşmesiydi. Ancak bunda çok geç kalındı ve resmen hafife alındı.

Bugünden sonra İYİ Parti, Akşener ile değil, Türkkan’ın şehit yakınına yönelik hakaret ve küfürleri ile  anılacak ve bu lekeyle yaşayacaktır.

Bu olay, İYİ Parti’ye sıcak bakan ve umut gören milyonları hayal kırıklığına uğratmış ve  maske düşüp gerçek yüz görününce yeniden yuvaya dönüşün de ilk adımı olmuştur.

Bu terbiyesizlikle birlikte İYİ Parti’nin yükselişi durmuş ve geriye düşüş başlamıştır. Yakın zamanda teşkilatlarda yaşanacak istifalar da bu görüşümüzü teyit eden adımlar olacaktır.