İhmaller Zinciri

İlimizde Cuma günü yaşanan kazayla ilgili valilik açıklamasını okuyalım:

İhmaller Zinciri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"27.10.2023 tarih Cuma günü Saat 10:55 civarında Gülmez mevkiinde fidan dikiminden dönüş yapan öğrencileri taşıyan Yurtbaşı Belediyesi'ne ait midibüsün Hastane Caddesi Pertek kavşağına geldiği esnada aracın frenlerinin boşalması neticesinde 3 araca çarpıp son olarak ağaca çarpması sonucunda çok araçlı yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiştir. Söz konusu kazada 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş olup kazada hafif yaralanan 20 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir.”

Çubukbey Anadolu Lisesi öğrencilerini taşıyan ve yine muhtemelen Orman Bölge Müdürlüğünün yada ilgili kurumun yer göstermesi sonucu Gülmez bölgesindeki bir alana ağaç dikmeye gitmişler ve dönüşte Yurtbaşı belediyesine ait yarım otobüsün frenleri boşalmış ve zaten bayır aşağı olan yolda önce birkaç araca sonra da ağaca çarparak durabilmiş. Kazada bir vatandaşımız vefat etmiş, 20 kişide yaralanmış. 

Konuyla ilgili akıllara şu sorular geliyor:

1- Yurtbaşı gibi şehre 20 km uzaklıkta ki bir beldenin belediye  aracı  merkezdeki öğrencileri neden taşıyor? 

2- İlgili Belediye periyodik bakımlarını yapmadığı bir aracını neden bu etkinlik için görevlendirir?

Kendileri için külliye özentili görkemli hizmet binaları yapan, son model makam arabalarına binen belediye başkanları neden toplu ulaşımda kullanılan araçların bakımlarını zamanında ve eksiksiz yapmazlar.

Söz konusu  araç kaç yaşındadır ve en son bakım onarımı ne zaman yapılmıştır?

Tüm bu sorular ve cevapları yiten bir canı geri getirmez belki ama tüm bu soruların cevaplarının verilmesi, ihmal ve kusuru olanların yargı önüne çıkartılması gerekir. 

Yoksa bu tür sorumsuzluk ve ilgisizliklerin ardı arkası kesilmez, can kayıpları devam eder.