İHH Kadın Kollarından İdlib'e yardım eli

Dünyanın dört bir yanında mazlumların yanında olmaya devam eden İHH, bu kapsamda kadın kolları tarafından toplanan yardımları İdlib'de bulunan yetim ve mağdurlara ulaştırdı.

İHH Kadın Kollarından İdlib'e yardım eli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İdlib’e bizzat giden İHH Kadın Kolları temsilcileri ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan heyette, Abı Hayat Vakfı, Davet Kardeşlik Vakfı temsilcileri yer aldılar. 


Ziyaret yapılan yardımlarla ilgili bir açıklama yapan Abı Hayat Vakfından Beyhan Eyyüpkoca, “İHH Kadın Kollarının başlatmış olduğu örgü kampanyası kapsamında İdlib’deki kardeşlerimizin yaşadıklarını yerinde görmek ve onlar için hazırladıklarımız teslim etmek adına Elazığ’dan geldik. Önce Reyhanlı’da İHH’nın Yetim Merkezini ziyaret ettik. Daha sonra İdlib’e geçerek buradaki yetimhaneye geldik. Hazırladığımız atkı ve bereleri çocuklara dağıttık. Şekerleme ve oyuncakları ailelerine teslim ettik. Biz bu ziyarette savaşın etkilerini bizzat yerinde görmek istemiştik. Savaşın neden olduğu tahribat ve yıkımları maalesef yakından gördük. Bu kapsamda İHH’nın mültecileri çadırlardan kurtarmak adına yaptırdığı briket evleri ziyaret ettik. Elazığ’da başlatılan briket ev kampanyasının ne kadar önemli bir kampanya olduğunu yerinde gözlemle imkânımız oldu. Başlatılan kampanyaya Elazığ halkının bundan sonra da daha büyük destek olacağına inanıyorum. Tepeden İdlib’i gözlemledik ve şunu gördük ki İdlib kocaman bir çadır şehir. Burada insanlar kış şartlarında çadırlarda yaşamaktalar. Briket ev kampanyasının bu insanları çadırlardan kurtarmak adına çok önemli olduğunu yeniden ifade ediyor ve bütün hayırseverlere şükranlarımızı sunuyorum” dedi. 


Program kapsamında 1000 parça örgü, atkı, bere ve eldiven. Hazır giyim ürünleri, kışlık ayakkabı, bot, 200 adet battaniye ayrıca çocuklar için çok sayıda oyuncak, çikolata ve şeker dağıtımı yapıldı.


Üç adet kurban kesimi gerçekleştiren heyet üyeleri briket ev projesi için de 10 ev parası bağışladılar.