İddialar, Gerçekler…

Durağan giden ilimiz siyasetini her zaman hareketlendiren ve hareketlendirme argümanı veren siyasetçi genellikle CHP Milletvekili Gürsel Erol oluyor.

İddialar, Gerçekler…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Farklı bir siyaset tarzıyla değişik kesimlerin ilgisini çeken ve diyaloga, işbirliğine ve karşılıklı nezakete dayalı bir siyaseti benimseyen Erol, geçtiğimiz günlerde Ankara’ya davet ettiği gazeteci arkadaşlarımızla birlikte bir dizi görüşmeler yaptı. Onlarla birlikte Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. 

Gazeteci arkadaşlarımız bu ziyaretlerinde sadece CHP heyetiyle değil, İyi Parti Genel Başkanı Akşener, Ak Parti Milletvekili Metin Bulut, ilimiz eski Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve Ankara Elazığlılar Vakfı Başkanı  Mehmet Çağlar ile verimli toplantılar yaptılar.

Bilindiği gibi aylar önce CHP Milletvekili Gürsel Erol Elazığ’da CHP’nin ikinci sıra adayı olacağını kamuoyuna duyurmuştu.

Bu iddia hem Kılıçdaroğluna hem de Ak Parti milletvekili Bulut’a da soruldu. Kılıçdaroğlu, ikinci milletvekilliğinin yanı sıra belediyenin de alınması gerektiğini gibi bir hedef koydu.

İlimiz Milletvekili Metin Bulut ise Erol’un bu iddiasının gerçeğe dönüşmeyeceğini, daha önce aday olmayacağını söylediğini şimdi ise  ikinci sıradan aday olacağını ifade ettiğini, ancak kendisinin Erol’un birinci sıra adayı olacağını iddia etti.

Bulut böyle bir iddiada bulunur da Gürsel Erol durur mu?  Erol da Cumartesi günü Kanal 23 ekranlarında deneyimli gazeteci Elif Doğan’ın hazırlayıp sunduğu paragraf programında karşı bir iddiada bulundu. Ve dedi ki, “Ben de mevcut dört Ak Parti  milletvekilinin hiç birinin yeniden aday gösterilmeyeceği iddiasında bulunuyorum.”
İddialar havada uçuşuyor. Ama ilginç olan iddiaların kendilerini ve partilerini ilgilendiren konularda değil, karşı partinin tasarrufları ile ilgili. Başka bir deyişle, Erol Ak Parti, Bulut ise CHP listesi hakkında iddialarda bulunuyor.

İddialar ne kadar gerçeğe  dönüşür ve bu iddialarında kim haklı çıkar bunu zaman  gösterecek.