İdam tartışmaları

8 yaşındaki Narin Güran'ın cesedi, arama çalışmalarının 19'uncu gününde mahalleye 2 kilometre mesafedeki Eğertutmaz Deresi'nde çuval içinde üzeri taşla kapanmış halde bulundu.

İdam tartışmaları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Narin olayı konusunda sosyal medyada yapılan yorumların yanında ünlüler de düşüncelerini ifade ediyor.

Son olarak şarkıcı ve manken olan Sevda Demirel, bu sorunlara şeriat kanunlarının çözüm olacağını söyleyerek şu ifadeleri kullandı;Eğer şeriat kanunları yürürlüğe girecekse ben sonsuz kapanmaya hazırım yeter ki bunları assınlar! Tabii ki çözüm! Çok ciddi bir caydırıcılık.Ben şeriat, kapanmak vs. sonsuz kabul ediyorum. Yeter ki assınlar, vinçle sallansınlar. Olmaz! Ne hayvanlara ne çocuklara ne bebeklere! Yani bunlar gerçekten insan değil bunlar. İblisin çalışanları bunlar, normal insan bunu yapmaz.”

Sevda Demirel'in sözlerine tepkiler çığ gibi büyüdü bu sözleri duyanlar "Akıl dışı büyük cahillik", "Şeriatı kurtuluş sanmak bu ne cahillik", "Adalet istemek yerine şeriat demek", "Bu cahillikle mücadele şart" yorumlarında bulundu.

Ünlü popçu Demet Akalın da sosyal medya hesabından 8 yaşındaki Narin Güran'la ilgili paylaşım yapmıştı.

Sosyal medya hesabından yaşadığı üzüntüyü dile getiren Akalın, şunları yazmıştı: “İdam gelmeli!!! İnsan hakkıysa Narin'in hakkıydı yaşamak!  Bebeklere uzanan eller yaşamamalı!"

Anlaşılan Narin olayı herkesin canını ve ruhunu yaktı. Bu caniliği yapanlara mevut yasaların vereceği cezaları yetersiz hatta bundan sonra yaşanacak benzer olaylar karşısında caydırıcılığı olmadığı için kısasa kısas caniye de aynı cezayı uygulama konusunda cevaz veren şeriat hükümleri hatırlandı.

Burada ince bir ayrıntı var. Her ne kadar kendileri çok da rükünlerini yerine getirmese de İslami esasların ve şer’i hükümlerin adil olduğuna ve hak edene hak ettiği cezayı vereceğine dair bir inanç ve bunun itirafı var. Zira adaleti; “hak ettiğine hak ettiğini vermektir” diye tarif eden bir anlayışa sahibiz.

İdam, birilerinin dediği gibi ilkel ve geride kalmış bir ceza değil, caydırıcılığı ile en modern yasalardan bile daha etkili.

Dün bizler de Hakimiyet olarak idamla ilgili manşet yapmış önemli bir kesimden takdir ve teşekkür alırken ve bazı kesimlerden de eleştiri almıştık.

Eleştirileri yapan dostlarımızdan bazıları Adnan Menderes’in idamını örnek vererek bu cezanın çok da doğru olmadığını dile getirdi.

Oysa Adnan Menderes’i idam eden hakimler, günün birinde bu idamın haksızlığı ortaya çıkacağını bilip de kendilerinin de haksız yere birisini idam ettikleri için idam edileceklerini düşünselerdi Menderes’i asla idam edecek cesareti kendilerinde bulamazlardı.

Ceza yasalarının en önemli amacı ve hedefi caydırıcılıksa ve bu da bazı suçlar için idamı gerektiriyorsa bu ceza, toplumun huzurunu bozmaz tam tersi huzur getirir.

Kaldı ki bu yasayı ABD başta olmak üzere birçok ülke uyguladığında sorun olmuyor da ülkemizde niye sorun olsun ki.

Hazır Cumhurbaşkanı Erdoğan da “Önüme gelirse imzalarım” demiş ve topu meclise atmışken siyasi partiler bunu gündemine alsın artık.