İçi yanan yine biz olacağız

AK Parti, yerel seçimlerde belediyeleri kaybettiği belde, ilçe ve il teşkilat başkanlarını değiştirmekle kalmadı CHP'ye kaptırdığı 3 ilin valisini de merkeze çekti.

İçi yanan yine biz olacağız
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan valiler kararnamesindeki 3 isim dikkatlerden kaçmadı. 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'nin CHP'ye kaybettiği Kırşehir, Amasya ve Manisa'daki valiler merkeze çekildi.

Bilindiği gibi Ak Parti Genel Merkezi,  31 Mart yerel seçimleri sonrası seçimleri kaybetmelerinden dolayı Adıyaman, Şanlıurfa gibi illerin İl Başkanlarını görevden almıştı.

İlimizde seçim kaybedilen Akçakiraz, Mollakendi, Beyhan beldeleri ile Keban, Sivrice, Alacakaya ilçe başkanları görevlerinden alınmıştı. Ak Parti seçim kaybettikleri il ve ilçe başkanlarını görevden aldıktan sonra yine seçimleri kaybeden ilerin valililerinin değiştirilmesinin bu sonuç ve siyasetle çok ilgisinin olduğunu sanmıyoruz. Zira Ak Parti seçim kaybettikleri il ve ilçelerdeki en büyük hatası genel merkez tarafından halka rağmen aday gösterilen isimlerdi.

Bu açıdan bakıldığında seçim kaybedilen il ve ilçelerde en büyük sorumluluk Genel Merkeze ait. Halktan kopuk, vatandaşın içine çıkmayacak kadar kaburgası kalın, sırf genel merkezde güçlü diye aday gösterilip halka dayatılan isimler, 31 Martta Ak Parti’ye kaybedilmiş seçimler olarak yansıdı.

Bu konuda eğer bir suçlu aranıyor ve bunun karşılığı olarak bedel ödettirilmek isteniyorsa ne il ne ilçe başkanları görevden alınmalı. Görevden alınacak ve köklü bir değişime tabi tutulacak tek merci ve mevki Ak Partinin kurmay kadrosudur.

Ama görünen o ki asıl suçlular hala suçlu arama ritüelleri göstererek akıllarınca kendilerini gizlemeye çalışıyor ve buna Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da inandırmaya çalışıyorlar.

Değişim tepeden olmazsa, taşra teşkilatları yüz kez de değişse yeni bir hikâye ve yeni bir umut oluşturulamaz.

Bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kaç kişi söylüyor ya da söyleme cesareti gösterebiliyor bilmiyoruz ama biz birçok Ak Partiliden daha çok Erdoğan’ı sevdiğimiz ve düşündüğümüz için dost acı söyler babından bir kez daha hatırlatıyoruz bu yalın gerçeği. 

Hayır, bu yapılmayacak ve halk bir kez daha sert bir tokat vuracak, bugün gerçekleri Erdoğan’dan saklayan rantçı ve fırsatçı danışmanlar da soluğu farklı partilerde alacak bunu çok iyi biliyoruz. İçi yanan ve ağlayan yine bizler olacağız.