İBB Heyeti Elazığ'da

CHP Milletvekili Gürsel EROL'un girişimleriyle, Elazığ depreminde yıkılan bir okulun yerine tam donanımlı yeni okul yapma sözü veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İBB'den bir heyeti Elazığ'a gönderdi. Heyet, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ve Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk ile birlikte incelemelerde bulundu.

İBB Heyeti Elazığ'da
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan depremin ardından Elazığ’da bir okulun yapımını üstlenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay, Fen İşleri Dairesi Başkanı Recep Korkut, Etüt Proje Daire Başkanı Serap Öbekçi ve Etüt Projeler Daire Başkan Danışmanı Ömer Yılmaz, Elazığ’a geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Vali Yardımcısı Yunus Emre Vural ve Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk ve İstanbul’dan gelen heyet, Milli Eğitim Müdürlüğünde bir araya geldi.

Milletvekili Erol, heyetin ön çalışma için Elazığ’da olduğunu ve 24 derslikli okulun Mart, Nisan gibi temelinin atılacağını söyledi.


Milletvekili Erol ‘’Büyükşehir belediyesi ile valilik arasında protokol düzenlenecek. Protokol doğrultusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesinden karar alınacak. İBB Meclisi kararından sonra ihale süreci başlayacak. Sanıyorum Mart veya Nisan ayında bu süreç bitmiş olacak. Mart veya Nisan ayında projenin temel atma töreni düzenlenecek. Ve 2022 yılı içinde de inşallah bitirilerek Elazığımıza okulumuz kazandırılmış olacak,’’ dedi.

Elazığ Vali Yardımcısı Yunus Emre Vural da deprem sonrası Elazığ’da çalışmalar yapıldığını belirterek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Gazi Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yapımını üstlendiğini kaydetti.

Elazığ Vali Yardımcısı Yunus Emre Vural: ‘’Bu tesisin okul olması ayrıca önemli, eğitim alanında bir hamle yapılması bizi ayrıca mutlu ediyor. Gerçekten çok teşekkür ederiz. Geçtiğimiz yıl 30 okulumuz zarar görmüştü bunlardan bir tanesi de Gazi Mesleki Ve Teknik Anadolu lisesiydi. 575 öğrencili bu okulumuz şu anda Sürsürü Mahallesindeki TOKİ’lerin teslim edilmesiyle beraber bir çok vatandaşımızın oraya yerleşmesiyle popülasyon artacak, öğrenci nüfusu artacak bir yer. Dolayısıyla rağbet edilecek bir okul olacak. O açıdan da çok önemli bir tesis kazandırılacak,’’ şeklinde konuştu.

 
Kentte son derece sıcak bir karşılama ile karşılandıklarını belirten İstanbul Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay da yapım süreci ile ilgili bilgiler aktardı.

İstanbul Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay: ‘’Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun talimatı üzerine ben ve ekip arkadaşlarım aslında sahada inceleme yapmak için gelmiştik. Valiliğimizle bir yazışmamız oldu ve bize bir alan gösterildi, biz okul yapma talebimizi ilettiğimiz zaman onların da geri dönüşü doğrultusunda bu alanı ziyaret edip daha verimli daha etkin neler yapabiliriz, nasıl bir proje geliştirebilirizi konuşmak için aslında geldik. Hem sahayı görelim hem de Milli Eğitim Müdürümüz ve Okul Müdürümüz’le beraber daha verimli ne yapabiliriz onları görüşmek için geldik, ‘’ ifadelerini kullandı.

Heyet daha sonra Gazi Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nde incelemelerde bulundu, yapılması gerekenlerle ilgili bilgi aldı.

İBB Heyeti Elazığ'da
İBB Heyeti Elazığ'da
İBB Heyeti Elazığ'da
İBB Heyeti Elazığ'da
İBB Heyeti Elazığ'da
İBB Heyeti Elazığ'da
İBB Heyeti Elazığ'da
İBB Heyeti Elazığ'da
İBB Heyeti Elazığ'da