İBB'den Sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden de Elazığ'a Okul Yapma Girişimi

Elazığ Milletvekili Gürsel EROL'un girişimleriyle İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyesinden sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi de Elazığ'da okul yapma talebini Elazığ Valiliği'ne iletti.

İBB'den Sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden de Elazığ'a Okul Yapma Girişimi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclisine sunulan Elazığ’da okul yapma önergesinin İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi Elazığ’a okul yapma talebini Valiliğe iletti.

Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde ağır hasar gören ve eğitim veremez hale gelen okulların yıkılması sonrasında kentteki okul sorununu çözmek adına CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un talebi üzerine İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri’nin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi de Elazığ’a okul yapma kararı aldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Erol, şunları söyledi:

“24 Ocak 2020'de ilimizde meydana gelen 6,8 büyüklüğünde depremde ağır hasar gören birçok okul yıkılmıştı. Devletimiz öğrencilerin eğitimlerinin aksamaması için okul yapımına başlamış ve bazı okulları da hazır hale getirmiştir.  Ancak yapılan çalışmalara rağmen deprem sonrasında kentimizdeki okul sorunu hâlâ devam etmektedir. İstanbul, İzmir ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlarımız’la yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda, öğrencilerimizin eğitim hayatlarında sorun yaşamamaları, evlatlarımızın mağdur olmamaları ve depremin ilimizdeki eğitim, öğretim üzerinde yarattığı olumsuz etkileri giderebilmek için İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyelerimiz Valiliğimizin uygun göreceği yerde tam donanımlı bir okul yapma kararı almıştır. 

Yine Ankara Büyükşehir Belediyemiz de Valiliğimizin uygun göreceği bir yere okul yaptırmak için olur beklemektedir. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’a kentimize böylesine anlamlı katkı sağlayacakları için  Elazığ halkı adına teşekkür ediyorum.