Hz. Muhammed Filmi Ehli Sünnet Işığında Yeniden Çekilsin !

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Diyanet Sen Elazığ  il temsilciliği divan toplantısı yapıldı

Hz. Muhammed Filmi Ehli Sünnet Işığında Yeniden Çekilsin !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Diyanet Sen Elazığ  il temsilciliği divan toplantısı yapıldı. Kültür Park Dünya Mutfağında gerçekleştirilen  toplantıda  önemli kararlar alınırken en dikkat çekici karar ise geçtiğimiz Cuma günü vizyona giren Hz Muhammed – Allah’ın Elçisi filmi ile ilgiliydi. Toplantıda alınan kararları basın ile paylaşan  Diyanet Sen Elazığ İl temsilcisi Murat ERGEN “Filmde şia görüşünün hakim olması ne yazık ki bu çalışmaya gölge düşürmüştür. Filmde Emevilerin kafir olarak lanse edilmesi, Hz.Ebubekir ve Hz. Ömer gibi sahabenin önde gelen isimlerinden hiç bahsedilmemesi, bir takım mistik olaylarla mucize kavramının farklı noktalara çekilmesi, Yahudilere gereğinden fazla yer verilmesi eleştirel kavramlardır.  Ancak yine de  Batı ülkeleri başta olmak üzere tüm dünyada Dinimizi ve Peygamberimizi tanıtıcı kaliteli bir yapıt olduğunu da söylemek gerekir” dedi.

 

Peygamberimizi ehli sünnet penceresinden doğru bir şekilde tanıtacak, uluslararası arenada ses getirecek bir filmin Müslüman Türkler tarafından yapılmasının zamanı gelmiş hatta geçtiğini belirten ERGEN “ Bu nedenle, gerekirse devlet bütçesinden de destek verilerek İslam’ı ve Peygamberimizi tanıtıcı nitelikli bir film yapılmasını Reis-i Cumhur başta olmak üzere Devlet yetkililerinden bekliyoruz” diye konuştu. 

Diyanet-Sen Elazığ il temsilcisi Murat ERGEN  divan toplantısında alınan diğer kararları şöyle sıraladı :

1-Yeryüzünde Allah’ın halifesi ve Peygamber varisi olan Din Görevlileri olarak, toplumun her kesimine eşit yakınlıkta ve ayrım yapmadan din hizmeti yürütülmesi hususunda gayretlerimiz devam edecektir.

 

2-15 Temmuz tarihinde yaşanan darbe girişimi, din görevlilerimizin ezan ve selalarla çağrısı ve aziz milletimizin vakur duruşu ile önlenmiş, Sütçü İmamın Fransızlara karşı verdiği mücadele, biz torunları tarafından aynı azim ve kararlılıkla ifa edilmiş, toplumun önderi ve rehberi olma misyonumuz devam etmiştir.

 

3-15 Temmuz Darbe girişimi ve sonrasında yaşananlar bir kez daha göstermiştir ki, Toplumun Yüce Dinimiz İslam’ı, Diyanet İşleri Başkanlığımızın rehberliğinde en doğru şekilde öğrenmesinin yolu Din Görevlilerimizin çaba ve gayretlerinden geçmektedir.

Bu nedenle Din Görevlileri olarak bıraktığımız boşluğu cemaat adı altında terör örgütlerinin doldurduğu aşikardır. Gerekli öz eleştirileri yaparak, toplumu doğru kaynaklardan doğru bir şekilde bilgilendirme gayretlerimiz artarak devam edecektir. Tek tanıdığımız cemaat CAMİ CEMAATİDİR.

 

4-İlimizde Din Hizmetleri ve Din Eğitimi alanında İl Müftülüğümüzün koordinatörlüğünde yapılan çalışmalar takdirle karşılanmakta olup, personel açığının kapatılması amacıyla atanan 85 Sözleşmeli İmam Hatip kadrosu, görevli eksikliğini büyük ölçüde kapatmıştır. Hedef; camisiz mahdigere ve köy, imamsız cami kalmamasıdır.

Bu çerçevede yıllardır Din Görevlisi olmayan ilçe köylerimize atama yapılması, terör örgütlerinin ve sapkın düşünceli insanların hareket alanını daraltacak, toplumun yanlış yollara sapmasını engelleyecektir.

 

5-Din Görevlilerinin görevlerini yaparken karşılaştıkları zorluklar tespit edilerek, yerelde İl Müftülüğümüzle, Genelde Diyanet İşleri Başkanlığımızla paylaşılarak, çözüm önerileri sunulacaktır.

 

6-Camilerimize ve Kur’an Kurslarımıza Devlet bütçesinden ödenek ayrılmak suretiyle, Din Görevlilerimiz ve Müftülüklerimiz cami cemaatine el açan dilenci konumundan kurtarılmalıdır.

 

7-Camilerimizin Elazığ Belediyesi tarafından periyodik olarak temizlenmesi takdire şayan bir uygulamadır. Bu uygulamayı başlatan Belediye Başkanımız Mücahit Yanılmaz’a teşekkürü bir borç biliyoruz. Camilerimizin temizliği, cemaatimizin rahat bir şekilde ibadet edebilmesinin en önemli etkenidir. Bu uygulamanın İlçe belediyelerimizce de başlatılması elzemdir. Zaman zaman Elazığ Belediyemiz ilçelere de bu hizmeti götürmektedir. Ancak aslolan bu hizmetin İlçe Belediyelerimizce yapılmasıdır. Bu çağrımızı buradan ilan ediyoruz.

 

8-İlimizde faaliyet gösteren yatılı hafızlık eğitimi veren Kur’an Kurslarının sayısı arttırılmalı, hafızlık yapmak isteyen her kardeşimiz fırsat eşitliği çerçevesinde bu haktan yararlandırılmalıdır.

 

9-Harput Diyanet Eğitim Merkezimiz ile ilgili tasarlanan proje gereği inşa edilmesi planlanan külliye bir an önce hayata geçirilmeli, İhtisas Eğitim Merkezi statüsü verilmelidir.