Hz. Ömer'in Sözü Elazığ'da Hayat Buldu

Elazığ'da faaliyetlerini sürdüren Şehrülaziz El-Aziz Sesimi Duyan Var mı Engelsiz Yaşam Derneği, Hz. Ömer'in 'Dağlara taşlara buğday serpin Müslüman bir ülkede kuşlar hayvanlar açlıktan ölüyor demesinler' sözünü esas alarak Elazığ'ın ücra köşelerine kedi, köpek ve kuş maması götürdü.

Hz. Ömer'in Sözü Elazığ'da Hayat Buldu

Şehrülaziz El-Aziz Sesimi Duyan Var mı Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Mert Erol Turmuş, fikirlerini Elazığ Belediyesine söylediklerini ve Belediye’nin mama, kulübe gibi ihtiyaçları temin ettiğini belirtti.

Hz. Ömer'in Sözü Elazığ'da Hayat Buldu

Hz. Ömer'in Sözü Elazığ'da Hayat Buldu

Başkan Turmuş konuyla alakalı olarak yaptığı açıklamada,

“Şehrülaziz El-Aziz Sesimi Duyan Var mı Engelsiz Yaşam Derneği olarak Hz. Ömer’in “Dağlara taşlara buğday serpin Müslüman bir ülkede kuşlar hayvanlar açlıktan ölüyor demesinler” esas aldık ve yaşam alanları daralan, yiyecek yemek bulamayan hayvanlarımız için bir çalışma gerçekleştirdik. Bu hayvanlar kış günü bizleri ziyaret etmek amacıyla değil, aç kaldıkları için şehirlere iniyorlar. Bunların farkındayız, Elazığ Belediyesi ve gönüllü kardeşlerimizle el ele vererek yaptığımız çalışmanın ne denli önemli ve farkındalık dolu olduğunu biliyoruz. Hep birlikte gittiğimiz dağlara taşlara yem ve mama bıraktık, geçerken gördüğümüz bazı mahallelerimizde bulunan evcil hayvanlarımızı da unutmadık. Başta Elazığ Belediyesinin bu konuda bizlere yaptığı büyük yardımlar için, ardından sevgili gönüllü kardeşlerimizin verdikleri destekler için müteşekkirim.” Şeklinde konuştu.

Hz. Ömer'in Sözü Elazığ'da Hayat Buldu