Huzur Sitesi Sakinleri Yetkililere Seslendi

Malatya Caddesi üzerinde bulunan ve 24 Ocak depreminde ağır hasar aldığı için yıkılın huzur sitesi sakinleri, evlerinin yerine yapılacak olan binalar için 8 kata kadar müsaade edildiğini bu nedenle de müteahhitlerle anlaşamadıklarını belirterek, yetkililere seslendiler.

Huzur Sitesi Sakinleri Yetkililere Seslendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Komşuları adına konuşan Ahmet Dalgın, Malatya Caddesi üzerinde 8 kata müsaade edildiği için müteahhitlerin kendilerinden daha fazla para istediğini, istenilen miktarı ödeyecek durumlarının olmadığını belirterek, yetkililere seslendi.

DALGIN: BİZ EVLERİMİZİ YAPALIM YENİDEN SICAK YUVALARIMIZA KAVUŞALIM İSTİYORUZ 
Ahmet Dalgın, “Bu gün burada bulunmamızın sebebinin ana başlığı şöyle: Huzur Sitesi Huzursuz. Sebebine gelince de biz zaten bu evleri 1989’dan başlayarak 1996-1997 yılına kadar bin bir güçlüklerle sahip olduk. Zaten kooperatif halindelerdi. Sonra gelinen süreçte deprem yaşanınca evlerimiz yıkıldı. Bizim buralar sekiz kattı. Tekrar sekiz kat verilince bu imkanlarla bizim buraları yapabilme imkanımız kalmadı. Çünkü çok yüksek faiz fiyatları, artan inşaat maliyetleri, bizim müteahhitlerle yaptığımız görüşmelerde bizim ödeyemeyeceğimiz meblağlarda bir sonuç çıkmasına sebep oldu. Bundan sebepledir ki belediyenin karşısındaki bu güzelim yer yaklaşık iki yıldır arsa halinde duruyor. Bu gidişle yine duracak, biz burayı yapamayacağız. Bizim belediyeden ve devlet büyüklerinden ricamız imarımız durmuşken belediyenin karşısındaki Malatya Yolu neden sekiz kat,  buraya neden kat artırımı verilmiyor? Yani bizden aşağıdaki beş katlı olan evler sekiz kata çıktı. Onlar şimdi yapıldı, bitme aşamasına geldi. Neden daha az para ödüyorlar? Bizim bu paraları ödemeye imkanımız yok. 

Faiz oranları çok yüksek. Devlet bize en azından sıfır faizli destek sağlasın istiyoruz veya inşaat maliyetlerinde bize katkıda bulunmalarını istiyoruz. Bunları da yapamıyorlarsa en azından bize kat versinler, ödeyeceğimiz rakamlar azalsın. Biz evlerimizi yapalım yeniden sıcak yuvalarımıza kavuşalım istiyoruz. Şu anda burada müteahhitlerle görüşmelerimizde inşaat maliyelerinde bize yansıyan yaklaşık 215 bin TL peşin diyorlar. Biz bunu kredi çektiğimizde 430-450 bin TL yapıyor. Burada maliklerimizin birçoğu bu rakamları ödeyemeyecek durumdalar. Hal böyle olursa çoğumuz evlerini arsa halinde satmak zorunda kalacaktır. Büyüklerimizden istirhamımız bu sorunlarımızın bir an önce giderilmesidir. Bizler bir an önce sıcak yuvalarımıza kavuşalım” diye kaydetti.

Huzur Sitesi Sakinleri Yetkililere Seslendi
Huzur Sitesi Sakinleri Yetkililere Seslendi
Huzur Sitesi Sakinleri Yetkililere Seslendi