''HÜKÜMLÜ TUTUKLU EL İŞİ ÜRÜNLERİ'' SERGİSİ AÇILDI

BAŞAK MERAL GÜNDÜZ/Adalet Bakanlığı Elazığ Kampüs Ceza İnfaz Kurumları ''Hükümlü Tutuklu El İşi Ürünleri Sergisi'' Park 23'de halkın beğenisine sunuldu.

''HÜKÜMLÜ TUTUKLU EL İŞİ ÜRÜNLERİ''  SERGİSİ AÇILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ceza infaz kurumlarında hükümlü ve tutuklularca üretilen el emeği göz nuru ürünlere ilgi oldukça fazlaydı.

 

Elazığ E Tipi Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumunda İnfaz Memuru olarak çalışan Zeynel Tekin, sergiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

 

TEKİN''Atölyemiz  mermer üzerine yoğunlaşmış durumda  mermerden yaptığımız her türlü ürünlerimiz mevcut diyebilirim..İsimlik,küllük,vazo,tablo aksesuarlarımız oldukça fazla...Halk Eğitim Müdürlüğünden gelen hocalarımızın nezaretinde ürünlerimiz sergiye çıkmış durumda.13,14,15 Nisan tarihlerinde sergimiz açık ve ilgi oldukça yoğun..Açık Ceza İnfaz Kurumumuzun ürünleri de mevcut.Bu arada kahraman şehitlerimiz  Ömer HALİSDEMİR ve Fethi SEKİN'İN ahşap tablolarına ilgi oldukça fazla.

Türkiye genelinde büyük fuarlarımız da  mevcut.Yılda 6-7 defa yapılıyor.Hükümlülerin meslek ve sanatlarının korunup geliştirilmesi, meslek  sahibi olmayanlara meslek öğretilmesi, boş vakitlerinin değerlendirilmesi ile atıl durumdaki insan gücünün ülke ekonomisine katkıda bulunması, kendilerine maddi bir destek ve sigortalı olabilme olanağının sağlanması, infaz sürelerini suç işlemeden önce edindikleri meslek doğrultusunda iş yaparak topluma yeniden kazandırılmaları amaçlanmıştır.Maksat bu insanları ıslah etmek ve topluma kazandırmak.’’dedi.

 

 

Yüksek Güvenlikli Ceza Evimizdeki  İnfaz Koruma Memuru Ayhan GÜNEŞ ise yaptığı açıklamada ''Filografi Sergisini hazırladık sergiyi 11 ayda tamamladığımı söyleyebilirim sabır ve özen gerektiriyor.Eski, unutulmuş bir sanat. Bir Osmanlı sanatı. İsmi filografi sanatı. Kendimizce yaşatmaya çalışıyoruz. Tabloları tel ve çivi ile birbirine işleyerek ortaya çıkartmaya çalıştık. Yaptığımız zor bir meslek. Filografi sanatı, Ortadoğu kökenli bir sanat dalıdır ve çivi ile tel kullanılarak icra edilmektedir. Ahşap üstüne giydirilmiş kumaş ya da deri zemine çakılan çivi ile telin birlikteliğinin, bu sanat ile bakanın gözünü kamaştıran bir esere dönüştüğüne şahit oluyoruz. Ayrıca sabır isteyen ve bir o kadar da sakinleştirici, rahatlatıcı yanı olan güzel bir uğraş.''