HÜDA-PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Elazığ'a geldi

Bir dizi gezi ve temaslarda bulunmak üzere Elâzığ'a gelen HÜDA-PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Elazığ'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları bir araya geldi.

HÜDA-PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Elazığ'a geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HÜDA-PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Elazığ’a geldi. Elazığ’da Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile bir toplantı düzenleyen Milletvekili Dinç, çifte vatandaş olup da İsrail’e destek veren kişiler ile ilgili meclise verdikleri kanun tasarısı üzerine istişarelerde bulundu.

Toplantıda konuşan HÜDA-PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, İsrail’in geçtiğimiz yıldan bu yana Filistin’de soykırım uyguladığını ve dünyanın bu duruma göz yumduğunu ifade ederken, “Biliyorsunuz bir yıla yakındır Filistin'de Gazze'de bir soykırım var. 1 yıl geçti Ancak her gün her saat ve her dakikada oradan siviller kadınlar çocuklar katlediliyor. Bu konuda İşgalci İsrail hiçbir kural hiçbir ilke hiçbir ahlak hiçbir hukuk tanımıyor. Bu soykırımı dünyanın gözleri önünde işliyor. Bu konuda dünya ülkeleri körleri sağırları oynuyor” dedi.

HÜDA-PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Elazığ'a geldi

İsrail’in soykırımına destek verenler için meclise bir kanun tasarısı verdiklerini belirten Milletvekili Dinç, konunun gündemde kalması için tüm kesimlerin desteğini beklediklerini kaydederken “Ve herkes Aslında Filistin'de Yaşanan bu soykırıma karşı bir mesuliyeti bir sorumluluğu vardır. Bu yönüyle Biz de biliyorsunuz ki mecliste 2023 Aralık ayında bir kanun teklifi verdik.  Özellikle soykırım suçuna karışanların yargılanması hak ettiği cezayı alması için işte mecliste bu teklifimizi getirdik. Şu an mecliste görüşülmesi kabul edildi. Ancak halen kanunlaşmamıştır. Ve bunun kanunlaşması için aslında herkese düşen sorumluluklar vardır. Bu yönüyle de bu konuyu sizinle istişare etmek için bu toplantıyı gerçekleştirdik” dedi.