Hollywood Smile Nedir? Mükemmel Gülüş için Uzmanından İpuçları

Özel Haber: Mükemmel bir gülüşe sahip olmak isteyenlerin tercihi olan 'Hollywood Smile' dişler ve simetrik dudaklara karşılık görülüyor. Diş Hekimi Pınar Ardıçoğlu, Hollywood Smile uygulamasına dair merak edilenleri anlattı.

Hollywood Smile Nedir? Mükemmel Gülüş için Uzmanından İpuçları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başak MERAL GÜNDÜZ/ Pınar Ardıçoğlu”Hollywood Smile(Hollywood Gülüşü)Hollywood yıldızları arasında başlayıp yayılan(Hollywood Smile)kişiye dikkat çekici güzellikte bir gülüşün tasarlanmasını  anlatan bir kavramdır. Hollywood yıldızları yıllar önce gülüşün kişiye kattığı estetik puanın farkına varmışlar. Özellikle film ve fotoğraf çekimi öncesi özel gün ve geceler öncesi dişlerine yaptırdıkları müdahaleler ile bu akım başlamış.

Yıldızlar her zaman başların kendilerine çevrilmesine alışıktırlar. Bakışların odağı olmak isterler. Etkileyici ve dikkat çekici gülüşleri sayesinde verdikleri kareler sayesinde büyük bütçesi projelerde yer almak ve kariyerlerinde hep bir basamak daha yukarı çıkmanın mümkün olduğunu görmüşler. Bu nedenle bazen abartılı iri dişler bazen doğallıktan uzak mat beyaz dişler uygulanmış yıldızlara. Ama artık makyaj ve saçlardaki doğal ve bakımlı görünümü yakalama çabası gülüşümüz ve dişlerimiz için de geçerli.

Tabi ki doğal görünen ve gözü rahatsız edici abartılardan kaçınarak güzel bir gülüşe kavuşmak mümkün. İlk olarak Hollywood yıldızları keşfetmiş olsa da gülüşümüzün bize kazandırdıklarının herkes farkında. Doğal, samimi ağzımızı kapatma ihtiyacı duymadan dişlerimizi gizleme içgüdüsüyle dudaklarımızı büzmeden rahatça gülümseyebiliyorsak karşımızdakine kendinden emin bir imaj sağlıyor ve güven veriyoruz. Yani herhangi bir mağazadaki satış sorumlusundan, bir şirketteki yönetici asistanına, büyük markaların yüzü olan temsilcilerden, büyük kitlelerin oyunu ve sempatisini kazanmaya ihtiyaç duyan politikacılara kadar herkesin böyle bir gülüşe ihtiyacı var” dedi.

“GÜLÜŞÜMÜZDEKİ BAZI KRİTERLER BİZİM IŞIĞIMIZI ETKİLER”
Ardıçoğlu “Gülüş sırasında yüzün odağı dişlere kayar. Bu nedenle gülüşümüzdeki bazı kriterler bizim ışığımızı etkiler. Eskiden inci gibi dizilmiş dişler moda iken, şimdi çok ufak bir-iki diş arasındaki çapraşıklığın  kişiye has bir güzellik sağlayabildiğinin farkındayız.

Renk konusunda yeni yapılan porselen dişler daha beyaz olacaksa bile dişin doğal yapısındaki ışığı geçirmeyen mat tabaka ve ışığı geçiren şeffaf tabakayı efektlemek çok önemli. Aksi halde kireç gibi beyaz ve estetik ve beyaz olmayan dişlerle karşılaşıyoruz. Dış görünüşünden rahatsızsanız, kendinizi yeniden yaratmak istiyorsanız size en yakın diş hekiminden randevu alarak Hollywood smile estetik diş tasarımı ile değişime başlayın. Kendinizi değiştirmek iyi hissetmenizi sağlayacak, daha mutlu günlere uyanacaksınız” dedi.