Hobi Olarak Başladığı Sabun İşinde Bahçesini Üretim Merkezine Çevirdi

Başak MERAL GÜNDÜZ/Hobisini mesleğe dönüştüren Tuba Bahçeci, atölyesinde kendi yaptığı özel sabunları müşterilerine ulaştırıyor.

Hobi Olarak Başladığı Sabun İşinde Bahçesini Üretim Merkezine Çevirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HOBİ OLARAK BAŞLADIM, İŞİM HALİNE GELDİ
Tuba Bahçeci,”Hobi olarak çalışmaya başladım.İlk etapta yaptığım sabunları aileme ve yakın arkadaşlarımda denedim ve geri dönüşleri olumlu oldu. Öncelikle ürünlerimiz tamamen doğal, herhangi bir katkı maddesi bulunmamaktadır. Kendi bahçemizden yetiştirdiğimiz bitkileri de kullanıp hammaddemiz olan zeytinyağını da kullanmaktayım. Bir baktım ki gün geçtikçe bu hazırlıklar vaktimin çoğunu almaya başladı ve işim haline geldi. Sabun çeşitlerim gün geçtikçe artmaya başladı.Şu anda yurt içi ve yurt dışına sipariş almaktayım.İlerideki zamanlarda üretim yeri satış ofisi açmayı da düşünüyorum.”dedi.
TUBA SABUN ATÖLYESİ’NİN EN ÇOK BEĞENİ VE TALEP TOPLAYAN ÜRÜNLERİ NELER?
Tuba Bahçeci,”En çok tercih edilen sabunlarım,mum,bakım yağlar. Kişilerin istekleri doğrultusunda mum ve sabunu kuru bitkiler, kuru çiçekler, kuru meyveler gibi doğal ürünlerle birleştirerek kişiye özel, onları mutlu edecek ürünler tasarlıyorum.Çok güzel geri dönüşler alıyorum.Bu da beni heyecanlandırıp çok mutlu ediyor.İşinizi severek yapıyorsanız tasarımlar kendiliğinden ortaya çıkıyor.Hem bahçemizde yetiştirdiğimiz bitkilerden elde ederek hem de hammaddesini başka şehirden elde ederek getirttiğimiz ürünlerle çalışıyorum. Bıttım ve eşek sütü sabunları ve udi hindi yağı sabunu en çok sipariş verilen sabunlar arasında yer alıyor. Bitkisel virüs savar diyebiliriz. Udi hindi yağı sabununun mikrop öldürücü özelliği var. Yağı içildiğinde bağışıklık güçlendirici özelliği bulunmakta. Aynı zamanda leke kremi, deo krem, saç bakım yağı, saç şampuanı, yüz maskesi, saf balmumu mumlarımı, ağrı kremi, diş macunu, güneş kremi, kabak lifi, kozalak şurubu ve özellikle egzama için doğal krem yapmaktayım.' dedi.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN YOĞUN TALEP GÖREN “BITTIM KREMİ”
Bahçeci,”Bıttım kremi, kendi üretimimiz olup Bıttım (Menengiç) meyvesinin havanlarda dövülerek, yağa dönüştürüldükten sonra Bıttım yağı ve su eklenerek, bunların karıştırılmasıyla elde ediliyorum. İçine herhangi bir katkı maddesi ve kimyasal ürün katılmıyor. Bütünüyle el emeğim.Özellikle egzama rahatsızlıklarında kullanılmakta.
Bıttım sabunu kullanarakta,saçlarınızın dökülmesine sorununu ortadan kaldırmayı başarabilirsiniz.Şimdi ise bıttım özünden elden edilen bıttım kremi ile saçlarınızın daha gür ve sağlıklı uzamasına yardımcı olabilirsiniz. Bıttım sabunu kullanan insanlar genellikle saçların biraz daha sertleşmesinden şikayet ederlerdi. Bıttım sabunu kullandıktan sonra saçların tekrar şekil alması için kimyasal içerikli kremler ile bu soruna çözüm getirmeleri bıttım sabunundan elde ettikleri faydaları olumsuz etkilemektedir. İşte bu nedenle bıttım özünden elde edilen bu mucizevi krem sayesinde bıttım sabunu kullanan müşterilerimiz dilerse bıttım kremi kullanarak saçlarına daha iyi bir bakım yapmış olurlar. Bıttım sabunu kullanan insanlar doğal sabunların yanında doğal yöntemler ile elde edilen kremleri tercih etmeleri arzuladıkları sonuçları daha iyi elde etmelerine hizmet etmiş olur.”diye ifade etti. 


ÇAM AĞAÇLARININ ŞIK VE SEVİMLİ MEYVESİ “KOZALAK”
Bahçeci,”Çam ağaçlarının şık ve sevimli meyvesi kozalak, mutfaklarımızda görmeye pek de alışık olmadığımız, şaşırtıcı bir haliyle karşımızda bu kez; kozalak şurubu olarak.Kozalak Reçeli de denilen kozalak şurubu, çok sık karşılaştığımız bir tat olmasa da aslında birçok ülkede uzun yıllardır yapılan, şifasıyla neredeyse yüzlerce yıldır fayda sağlayan bir lezzet. Kozalak şurubunu hazırlamak için öncelikle henüz yeşil halde olan minik ve taze kozalaklara ihtiyacınız var.Kozalak şurubu bir türlü bitmeyen öksürük krizlerine çözüm oluyor, kısa sürede öksürüğün tamamen geçmesini sağlıyor.
Grip, nezle gibi kış hastalıklarının hızla geçmesine destek oluyor.Astım ve bronşit gibi hastalıkların iyileşme sürecine de olumlu katkıda bulunduğu söyleniyor.Akciğerlerin temizlenmesini sağlıyor, bu etkisiyle nefes alma problemini ortadan kaldırabiliyor.Bağışıklık sistemini de güçlendiren kozalak şurubu, bu sayede vücudu sadece grip ve nezleden değil birçok hastalıktan koruyor. Sonuç olarak;İyiki üretiyorum iyi ki yaptığım işi seviyorum..İnanarak güvenerek yaptığınız her işten kazanç sağlarsınız.Ben öncelikle insanların güvenini samimiyetini kazandım.Her zaman ürettiğim her ürünüme güvendim ve sonuçta kullanıcıda mutlu oldu ben de”dedi.