Hizmette Elazığ Modeli

Elazığ'da Türkiye'ye örnek olacak bir gelişme yaşandı. İktidarın 'Depremin yaralarını sarmak için şehre okul yaptırın' çağrısı ana muhalefet partisi CHP'de karşılık buldu. CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un girişimleri ile CHP'li İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri kente okul yaptırma kararı aldı. Okul için yer gösterilmesi süresi bir miktar uzasa da muhalefetin Elazığ'a iki Anadolu Lisesi yapması, siyasi literatüre 'Elazığ Modeli' olarak geçti.

Hizmette Elazığ Modeli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Genel Merkezi tarafından geçtiğimiz aylarda Elazığ’a gelen 30 milletvekilinin ziyareti sonrası,  Ak Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut,  CHP’lilerde bir okul yapsın çağrısında bulunmuştu. CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ise katıldığı bir televizyonda programında CHP Genel Merkezi tarafından gelen 30 milletvekili sonrası Ak Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut’un CHP’lilerde bir okul yapsın çağrısı yaptığını ifade ederek, bu çağrı karşısında biz iki tane okul yapacağız demişti. 

OKUL YAPIMI KESİNLEŞTİ 
CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ’a yapılması planlanan  okullar ile ilgili bir açıklama yaparak, CHP'li İstanbul ve İzmir Büyükşehir belediyelerinin kente okul yapma kararının olumlu sonuçlandığını belirtti. AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut’un çağrısı üzerine harekete geçen CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, CHP’li İstanbul ve İzmir Büyükşehir belediyelerinin Elazığ’da okul yaptıracağını açıkladı. 

Depremde zarar gören okulların yerine İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyelerimiz tarafından kentimize yapılacak olan okullarla ilgili talebimiz karşılık buldu.
Belediyelerimizce Elazığ’a yapılacak iki okulun en kısa sürede yapımına başlanacak.

 

İKİ ANADOLU LİSESİ  CHP’Lİ BELEDİYELERDEN  
Okul yaptırmak için yazışmaların çok uzun bir süreçte tamamlanmamasına değinen CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, okulların yaptırılma sürecini değerlendirdi. Erol, geçen hafta  uzun yazışma sürecini Meclis’te gündeme getirdiğini, Elazığ Valiliğinin okulları yaptıracak olan belediyelerle iletişime geçtiğini belirterek Atatürk ve Gazi Meslek Teknik Anadolu liselerinin CHP’li belediyeler tarafından yaptırılacağını ifade etti. 

EROL, METİN BULUT’A TEŞEKKÜR ETTİ 
Erol yaptığı açıklamada, “Atatürk Lisesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gazi Meslek Teknik Anadolu Lisesi’nin ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması ile ilgili yazışmalar yapıldı. En kısa sürede temeller atılarak okulların yapımına başlanacak. Bu düşünceyi bize veren ve öneren Ak Parti Milletvekili Metin Bulut’a teşekkür ederim, biz bu katkıyı düşünememiştik onun uyarısının ardından bu girişimde bulunduk.” dedi.

SOSYAL MEDYADAN DUYURDU
CHP’li İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyelerinin ilimize iki Anadolu Lisesi kazandıracağı haberini sosyal medya hesabından duyuran CHP Milletvekili Erol şunları ifade etti: “Depremde zarar gören okulların yerine İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyelerimiz tarafından kentimize yapılacak olan okullarla ilgili talebimiz karşılık buldu. İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyelerimiz tarafından Elazığımız’a yapılacak iki okulun en kısa sürede temelleri atılarak yapımına başlanacak. Elazığımız’a hayırlı olsun.”

ÖZLENEN TABLO 
Ak Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut’un “CHP’liler de bir okul yapsın” çağrısı sonrasında Elazığ CHP Milletvekili Gürsel Erol’un hiçbir alınganlık gösterip komplekse ve polemiğe  girmeyip “biz bunu düşünememiştik, hatırlattığı için Metin Bulut’a teşekkür ediyorum” diyerek anında  girişimlerde bulunması  sonucu CHP’li İstanbul ve İzmir Büyükşehir belediyelerinin okul yaptırma kararı, Elazığlıları da memnun etti. 

Hakimiyet Gazetesi olarak hep gündeme getirdiğimiz Elazığ’ın gelişmesi ve kalkınması için tüm siyasi partilerin ortak bir noktada buluşması, iktidar ve muhalefet ayrımı yapılmaksızın ilimizin faydasına olarak her türlü kararın alınması gerektiği yönünde haberlerimizin ardından Elazığ için alınan muhalefet belediyelerinin okul yaptırma kararı ülke geneline de örnek olacak “Elazığ Modeli”  olarak siyasi literatüre geçti.

SİYASİ PARTİ AYRIMI YAPILMAMALI 
Elazığ,  geçtiğimiz yıl yaşadığı depremin ardından tekrar ayağa kalmak için çaba gösteriyor. Devletimiz depremin ilk anından itibaren ilimizin yanında oldu ve birçok önemli sorunu çözmek için gece-gündüz demeden çalıştı. Elbette ki eksiklikler var ve olacak. Ama genel olarak baktığımız da devletimiz tüm gücü ile ilimize destek oldu. Bu tür afetler de tabi ki her şeyi devletimizden beklemek olmazdı. Siyasi Parti ayrımı yapmaksızın herkesin elini taşın altına koyması gerekiyordu. 

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLSUN 
CHP Genel Merkezi tarafından geçtiğimiz aylar da Elazığ’a gelen 30 milletvekilinin ziyareti sonrası Ak Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut’un CHP’lilerde bir okul yapsın çağrısına CHP’li belediyelerin olumlu cevap vermesi hem iktidarın hem de muhalefetin ortak bir çalışma yapmasının vatandaşı mutlu ettiği ifade ediliyor. Elazığ’ın hak ettiği değeri tekrardan kazanması ve depremin yaralarının en hızlı şekilde sarılması için böyle güzel projelerin devamlı olması gerekiyor. 

VATANDAŞLARDAN TEŞEKKÜR 
CHP’li İstanbul ve İzmir Büyükşehir belediyelerinin okul yaptırma kararını değerlendiren Elazığlı vatandaşlar,“ Ak Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut’un çağrısına karşılık yapılan bu önemli hizmet hepimizi mutlu etti. Ortak sevdamız Elazığ olmalı. Elazığ’ın böyle kenetlenmeye ve ortak kararlara ihtiyacı vardı. Bir yıldan fazla süre geçmesine rağmen halen depremin açtığı yaraları çok fazla saramadık. Depremin yarattığı travmayı halen hepimiz yaşıyoruz. Gürsel Erol’un bu yaptığı girişimi takdir etmemek elde değil. Metin Bulut’un da yaptığı bu çağrı büyük önem taşıyordu. CHP’li İstanbul ve İzmir Büyükşehir belediyelerinin de Elazığ’da okul yaptıracağı müjdesi hepimizi mutlu etti. İnşallah devamı gelir ve Elazığ’ımız hak ettiği yeri tekrar dan alır.” dedi.