HİZMETLERDEN MEMNUNUZ

Rüstempaşa Mahalle Muhtarı Yusuf Gül, Hakimiyet Gazetesine yaptığı açıklamada, ''Mahalle olarak yapılan hizmetlerden memnunuz. En önemli sorunumuz ve mahalle sakinlerimizin de çok şikayet ettiği  galericiler mahallemizden bir an önce taşınırsa daha da memnun olacağız' dedi.

 HİZMETLERDEN MEMNUNUZ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tamer ÖREN -  Bulundukları cadde ve sokaklarda park sorunu  yaratan traktör ve minibüs galericilerinin taşınmasını istediklerini dile getiren Rüstempaşa Mahallesi Muhtarı Yusuf GÜL “Mahallemizin en önemli sorunu hale gelen ve mahalle sakinlerimizin de şikayetçi olduğu galericilerin bir an önce taşınmasını istiyoruz” dedi.

HAKİMİYET MAHALLELERİMİZİN SESİ OLMAYA DEVAM EDİYOR

Ülkemizin seçim sürecine girmesi nedeniyle uzun süredir ara verdiğimiz Hakimiyet Gazetesi olarak   mahallelerimizin sorunlarını dile getirdiğimiz yazı dizimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Rüstempaşa Mahallemize konuk olduğumuz bu hafta Muhtar Yusuf GÜL, mahallenin sorunlarını ve yapılan hizmetleri anlattı. 

 

O BİNALARDA OTURAN İNSANLARIMIZIN CAN GÜVENLİĞİ YOK

Mahalle olarak en büyük sorunlarının  traktör ve minibüs galericileri olduğunu vurgulayan  GÜL “Belediye başkanımız bize bu konuda söz verdi ve bu galericilerin taşınması için gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.

Bulundukları apartmanlar için güvenlik sorunu oluşturduklarını kaydeden GÜL “Dükkanlarına 10’a yakın traktör koyuyorlar. Hepsi de zemin katta ve çoğunun bulunduğu bina yaşlı. O traktörlerin uyguladığı yüke ne kadar dayanacaklar? O binalarda oturan insanlarımızın can güvenliği yok. Allah muhafaza bir deprem olsa ya da o binalar taşıdığı yüke dayanamayıp yıkılsa bunu hesabını kim verecek?" diye konuştu. 

ÇEVREDE OTURAN VATANDAŞLAR CAMLARINI AÇAMIYOR

Mahallelerinin ikinci büyük sorununun ise  inşaat malzemesi satan yerler olduğunu ifade eden GÜL “İnsanların evlerinin önünde çimento, kum, tuğla satılıyor. Çalışmalar sırasında çıkan tozlardan çevrede oturan vatandaşlar camlarını açamıyor. Bu işleri yapan esnaflarımızın da  mahallemizden taşınmasını istiyoruz. Kimse bizi yanlış anlamasın. Kimsenin ekmeğinde gözümüz yok, ya da çalışmasın demiyoruz. Şehir dışında onlara uygun yerler gösterilsin. Satışlarına orada devam etsinler” diye kaydetti.

ALTYAPIMIZIN DEĞİŞMESİ GEREKİYOR

Şehir şebeke suyu hattının çok eski olduğunu ifade eden GÜL “Bir yer yapılıyor, birkaç gün sonra 10 metre ileriden patlak veriyor. Yapılan kaldırım ve yollar boşa çıkıyor. Alt yapımızın  yenilenmesi gerekiyor” diye ifade etti.

 

BELEDİYENİN HİZMETLERİNDEN GENEL OLARAK MEMNUNUZ

İki dönemdir mahallenin muhtarlığını yaptığını söyleyen GÜL “Bu dönem gerçekten mahallemiz hizmet gördü. Yapılan hizmetlerden memnunuz. YANILMAZ başkanımızın döneminde  30 bin metrekarelik  kaldırım çalışması yapıldı. Asfalt ihtiyacı olan sokaklarımız yapıldı, yapılmaya devam ediyor. Park için mahallemizde yeterli alan yok. Mevcut iki parkımızda belediyemiz tarafından gerekli  yenileme ve düzenleme çalışması yapıldı. Sayın belediye başkanımızdan spor merkezi talebimiz oldu. Olumlu  karşıladı. Yerini belirledik. En kısa sürede gündüz  kadınların akşamda erkeklerin yararlanacağı   bir spor merkezine mahallemizin kavuşacağını ümit ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.