Hisarcıklıoğlu Formülü

Ankara'da gazeteciler ile kahvaltılı toplantıda buluşan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 'Muhalefet partileri, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na Cumhurbaşkanlığı adaylığı teklifi götürdü' dedi.

Hisarcıklıoğlu Formülü

Gündeme bomba gibi düşen iddia sonrası gözlerin çevrildiği Hisarcıklıoğlu'ndan beklenen açıklama geldi. İddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Siyasetin alanıyla kendi görev alanımı birbirine karıştırmamaya hep özen gösterdim. Günlük siyasi tartışmaların içinde hiçbir zaman yer almadım, almayacağım" ifadelerini kullanmış.

Geçtiğimiz aylarda doların aşırı yükselmesi karşısında TOBB olarak hükümeti sert bir şekilde uyaran ve eleştiren, Trabzon’da katıldığı bir toplantıda ''Bugün bizler çürük bir tekne ile yol almaya çalışıyoruz. Bu çürük teknenin, Türkiye'yi taşıması mümkün değil'' değerlendirmesini yapan Hisarcıklıoğlu’nun Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı olması çok da sürpriz olmaz.

Kaldı ki, Kılıçdaroğlu’nun öteden beri; Ekmelettin İhsanoğlu ve Abdullah Gül örneğinde olduğu gibi  sağ seçmen ve Ak Parti tabanından da oy alacak bir aday ısrarı var. Üçüncü ittifak tartışmaları ile HDP’nin de desteğinden mahrum olma ihtimali olan Millet ittifakı için Hisarcıklıoğlu biçilmiş kaftan. 

Kılıçdaroğlu, Hisarcıklıoğlu hamlesi ile hem kendini riske etmemiş olacak hem de İmamoğlu’nu İstanbul’a mahkûm ve mecbur edecek. İyi fikir.