Hesap Soracakmış…

Dün yapılan yerel seçimlerden iki manzara ve iki konuşma sunalım.

Hesap Soracakmış…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan, balkon konuşmasında sonuçları kabul eden ve oldukça olgun yaklaşan bir konuşma yaptı.

14-28 Mayıs seçimlerindeki zaferimizden dokuz ay sonra, maalesef yerel seçim imtihanından istediğimiz, umduğumuz neticeyi alamadık. Diyen Erdoğan devamla şunları söyledi.

"Milletin iradesi sandıkta tecelli eder, millet sözünü sandık yoluyla söyler, siyasetçilere mesajını sandık vasıtasıyla iletir.

Bugün AK Parti'ye ve Cumhur İttifakı'na oy verenlerle birlikte demokratik haklarını kullanarak sandığın gücüne güç katan herkes kazanmıştır. Hükümet olarak, şimdiye kadar olduğu gibi, milletimizi oyuyla seçilmiş tüm yerel yöneticileri şehirlerinin hayrına yapacakları işlerde desteklemeye devam edeceğiz. Partimizin organlarında mahalli idareler seçimlerinin neticelerini açık yüreklilikle değerlendireceğiz, öz eleştirimizi cesaretle yapacağız.

Milletin sandıkta verdiği mesajları en isabetli, en objektif şekilde akıl ve vicdan terazimizde tartarak gerekli adımları mutlaka atacağız.”

Erdoğan’ın bu konuşmasını oldukça doğru ve isabetli bulduk. Kazananları tebrik etti. CHP’li Belediyelere de hizmete devam edeceklerini dile getirdi ama asla hiçbir kesim ve tarafı suçlamadı.

Erdoğan’ın bu yaklaşımına karşın Elazığ’da başkan Şahin Şerifoğulları’nın zafer kutlamalarında konuşan Ak Parti milletvekili Ejder Açıkkapı, hesap sormaktan söz etti.

Kendilerinden aday adayı olup aday gösterilmeyince farklı partilerden aday olup kazananlara mesaj gönderen Açıkkapı, bu isimlerden hesap sorulacağına dair cümleler kurdu.
Aslında asıl mesele seçimi kazananlar değil, kendi referanslarıyla ve genel merkeze dayatmalarıyla aday gösterilen Ak Partili adayların kaybetmeseydi.

Bu sonuç beklenildiği ve görüldüğü halde ilçe ve belde Belediye Başkanlık adaylığında belirli isimlerde ısrarcı olan hatta olması yönünde rest çeken Milletvekilleri, referans oldukları isimler seçimleri kaybedince kontrolü kaybettiler.

Palu, Kovancılar, Karakoçan, Sivrice, Baskil, Keban ve  Alacakaya’yı kaybetmenin ve bunda payı olmanın hırçınlığı ve hırsıyla konuşan milletvekillerinin hesap sorma yerine önce bir hesap vermeleri gerekmiyor mu? 

Siyasetçi halka diklenmez, halkın kararına itiraz etmez hele de hesap asla soramaz. Siyasetçi hatalarıyla yüzleşmeli.

Bu yönüyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaklaşımı,  Milletvekili Ejder Açıkkapı’dan çok daha ilkeli, duyarlı ve sorumluluk üstlenen bir lider yaklaşımı.

Herkese örnek olmalı.