Hesabım Var!

İlimiz eski milletvekili ve Ak Parti eski il başkanı Ejder Açıkkapı, birkaç günden beri sosyal medya hesaplarından bir şeylere itirazını dile getiriyor. İlk önce kokain içerken görüntülenen ve Ak Parti genel merkez elamanı olduğu iddia edilen kişi üzerinden herkesin son yıllarda şikâyet ettiği bazı değerlerin tefessüh ettiğine mi dikkat çekip uyarılar yapıyor diye yazılanları yorumlarken, işin ucu Elazığ'a ve özellikle ilimizde siyaset yapan isimlere kadar uzandı.

Hesabım Var!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özetle siyasetin ilkesizce yapıldığını, dava, misyon ve ulvi gayeleri unutan  bazı siyasi aktörlerin, davayı omuzlama ve ona destek verme yerine, liderin omuzlarına basarak bir yerlere gelme düşüncesini eleştiren Açıkkapı, adresi, çemberi ilimizde siyaset yapan birkaç isme karşılık gelecek şekilde sadeleştirdi ve oldukça merak uyandırdı.

Anlaşılan, bu yazdıklarının manası ve hedeflerinin kim oldukları konusunda yoğun bir mesaj ve telefon trafiği yaşanmış olacak ki sonunda bir paylaşımla ne demek istediğini “hesabım var” çıkışıyla bir kez daha dile getirdi ve şu cümleleri yazdı:
“Bana, “hayırdır bir hesabın mı var?” diyorlar...

Evet, bir hesabım var...

Liderime yük olan, onu yalnızlaştırmaya çalışan, millete hizmetkâr olmaya çalışan değil, efendi olmaya çalışanlarla hesabım var...

Siyasi aymazlıklarıyla Liderime ve siyasi hareketime ve Elazığ’ıma  faturasını kestirmeye çalışanlarla hesabım var...”

Yazılanların içeriği, doğruluğu yanlışlığı elbette tartışılır. Ama görünen o ki bu cümleler yüreği yanan milyonlarca samimi Ak Partilinin de ortak görüşleri ve düşünceleri. 
Ancak, geçmişte İl Başkanlığı, Ak Parti milletvekilliği yapmış, şuan da AK Parti Genel Merkez Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü olan bir ismin, içinin yanması pahasına da olsa sosyal medya hesaplarından kendi partisinin uygulamalarından şikayetçi olması ve birilerini sitem bombardımana tabi tutması çok şık ve doğru değil.
Yazdıkları;  altına gözü kapalı imza atılacak gerçekler olsa dahi Açıkkapı’nın bunu sosyal medyadan yazma lüksü ve keyfiyeti yok.

Neden yok? Çünkü Ejder Açıkkapı, geçmişte bulundukları önemli görevler ve şu an üzerinde bulunan Genel Merkez görevi sıfatı ve ünvanıyla değil partiye yön veren üst düzey kurmaylarıyla, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme imkân ve fırsatı var.

Bu düşüncelerini bir rapor haline getirip, kısa bir sunumla Erdoğan’a bizzat verebilecek bir konum ve imkâna sahip.

İmkânı var olduğu halde bu yolu deneme yerine işi aleniyete ve biraz da nefsiyata dökmesi, belki kendisi gibi milyonların da yüreğine bir süre su serper ama sonuçta asıl hedefe ulaşmayan ok gibi yarı yolda kalır. Ve bu haliyle kendi, attığı okun hedefe ulaşmama mahcubiyetini yaşarken, hedefteki isimlerin daha da büyümelerine sebebiyet verir, onların haklılık hanelerine gereksiz puanlar kazandırır.

Saygınlığı, siyasi ağırlığı, şehirdeki olumlu imajı ve ciddi karşılığı olan Açıkkapı, bu özelliklerini hesap ederek davranmalı ve doğruları, şikâyet ettiği sorunların yaşanmasına sebep olan kararları verenlere bizzat aktarmalı.

Son paragraf, bir daha ve dikkatlice okuna lütfen..