HERKES İÇİN SANAT

İşte keyifli röportajımız

 

Öncelikle röportaj isteğimizi kabul ettiğiniz için çok teşekkür ediyoruz

HERKES İÇİN SANAT
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İşte keyifli röportajımız;

 

Öncelikle röportaj isteğimizi kabul ettiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Bize kendinizden kısaca bahsedebilir misiniz?

 

Ben Veysi ŞİMŞEK.İstanbul doğumluyum.Diyarbakırda yaşıyorum.Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği son sınıfta okuyorum.Bana hocalarımın çok ama çok destekleri  oldu, özellikle Rüçhan KEÇECİ hocamın..Dört yıllık çalışmalarımın toplam ürünü bunlar..Bir tabloyu hemen hemen  bir haftalık bir sürede tamamlıyorum.Hocalarımın katkıları çok oluyo eksiklerimi tamamlıyorlar saolsunlar..

 

Öncelikle;bu işte hevesli olmak gerekiyor eserlerim yağlı boya,akrilik boya,sprey,baskılardan eserlerim var.Hedefim iyi bir sanatçı olmak.Gelecek nesillere bizlerde örnek olabiliriz.

Çocukken merakım çoktu diyorum ya hevesli olmak gerek diye..Evde de  çalışmalarıma  devam ediyorum..Çocuklar sanatla iç içe olsun uzak kalmasınlar.Ulu önder Atatürk’ün söylediği gibi sanattan uzak bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir. Gençlerimizi görüyoruz. Şükür ki hayat damarlarımız hâlâ sağlam.

İnsanlar için sanat belki de en etkili iletişim aracıdır. Sanat aynı zamanda insanın duygu ve düşüncelerinin dışa yansımasıdır. Sanatın işlevselliği ve değeri insanlara ulaştığı sürece artar.

Sanatın topluma ulaştırıldığı sürece etkili ve değerli olduğunu, toplumun kültürel değerlerini göz önünde bulundurarak sanatın gündelik yaşamın vazgeçilmez bir parçası olduğunu vurgulamak istediklerini aktaran Kalaycı, "Amacımız ayrıca sadece tüketen değil aynı zamanda üreten bireylerin artmasında sanatın olumlu etkilerini görebilmek için farklı kültürel faaliyetler ve resim sergilerinin devamlılığını artmasını sağlamaktır. ''

 

 

Çok başarılı ve tarzınız ile fark yaratan bir. Çok emek ve zaman ister sanat. Daha çok ilgi uyandırmak için de farklıolmak gerek. Sizi diğer sanatçılardan farklı kılan, başarımın nedeni budur dediğiniz şey nedir?

 

Farklı ve başarılı olacağım diye bir iddiam yok. Aklımda devamlı dolaşan, beni heyecanlandıran, ilham verici kompozisyonlar oluşmakta. Çoğu zaman, kafamdaki düşünceler uygulamada olduğundan daha çok meşgul ediyor beni. Benim için önemli olan yaptıklarımın dürüst olabilmesi; ancak bu sayede savunabileceğim işler çıkartabilirim.İşlerimi; başladığım ritmi kaybetmemem için kısa sürede, seri şekilde tamamlamayı tercih ediyorum. Bulunduğum mekânlarda bizzat deneyimlediklerimi, htiklerimi harmanlayıp yeniden yapılandırmaya çalışıyorum ve bu noktada samimi duygularımı yansıtabiliyorsam bence bu bir başarıdır. İzleyicinin bağlantı kurabileceği, paylaşabileceğimiz ortak  bir parça yaratabilmek beni mutlu eder.

 

 

Tarzınız alışılmışın dışı. Kullandığınız renklerin canlılığı ve yoğunluğu izleyiciyi, resimlerin içinde küçük bir yolculuğa çıkarıyor. Siz tarzınızı nasıl tanımlıyorsunuz ve çalışmalarınızla vermek istediğiniz mesaj nedir?

 

 Renkle bahsettiğiniz gibi bir ilişkim var aslında; renk bir yolculuk diyaloğundaki gibi, detaylı ve genel, düşünsel ve fiziksel haritalamada irili ufaklı renk alanları, lekeler, çizgiler arasında gidip gelmeleri, bağlantıyı ve dengeyi kurmamda etken oluyor.Hayvansever bir kişiliğe sahibim.Onları çizmeyi çoğu zaman tercih ediyorum.

 

Resimlerinizde çeşitli malzemeler kullanıyorsunuz. Her bir resminiz farklı tat içeriyor. Kullanacağınız malzemeler ve boya çeşitleri neye göre şekilleniyor?

 

Tuval ve özellikle kâğıt üzeri işlerimde malzemenin beni yönlendirmesine izin veriyorum. Katı boyanın kesin kontur tadı, likit boyanın akıcılığı, dikiş izleri; işlere doku katarak bir anlamda belirsizliği, düzen içindeki kaosu ve çok sesliliği vurguluyor, malzemeler kullanılmak için yarış halinde sanki. Genelde su bazlı boyaları ve desen kalemlerini sonuca çabuk ulaşabildiğim için tercih ediyorum. Sonuçta kullanacağım kompozisyon ne olursa olsun, uygulama sürecinde kendimi tamamen kontrol altında hmek ve sınırlamaktan kaçınıyorum. Belirsiz ve risk alınarak ulaşılmış, elde edilmiş; ani gelişen, sürpriz sonuçlar benim için çok daha heyecan verici ve tatmin edici.

 

Son olarak;

 

Sanata ve sanatçıya değer veren bir kurum olarak başta Bahçeşehir Okulları kurucusu Harun Yıldıran,Fırat üniversitesi öğretim görevlisi Rüçhan Keçeci ve görsel sanatlar öğretmenimiz Işıl Kalman'a katkılarından dolayı tüm hocalarıma teşekkür ediyorum.Sergilerim ileriki zamanlarda inşdigerah devam edecek..Diyarbakırda ve Üniversite de sergimin olmasını isterim inşdigerah zamanla o da olacaktır.TEŞEKKÜRLER..