Her Şeyolog Ersan!

Halk arasında 'Her köfteye maydanoz olmak' gibi bir deyim vardır. Bir konuda uzman ve yeterliği olduğu halde hemen her konuda uzman edasıyla konuşan ve en doğrusunun kendi görüşü olduğunu iddia eden kişiler, son yıllarda çevremizde olduğu gibi ekranlarda da arzı-endam etmeye devam ediyorlar.

Her Şeyolog Ersan!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu tablodan rahatsız olan ve Habertürk ekranlarındaki “Olaylar ve Görüşler” programına katılan Dr. Rezan Epözdemir, televizyon ekranlarında her konu hakkında, her akşam fikir beyan eden hukukçular olduğunu dile getirdi.

Epözdemir, “Türkiye'de 'her şeyologlar' türedi son dönemde. Her konuda uzman, her şeyi kendisinin bildiğini iddia eden, akademik ve bilimsel değerlendirme yapan arkadaşlar… Herkes kendi alanında değerlendirme yaparsa ve bunun toplumsal sonuca etkisini anlatırsa kendi alanında söylediğin şeyin güvenilirliği tartışılır hale gelmez.  Bu gelişmelerin sosyolojik etkilerinden bahsedebilirsiniz ama kalkıp da ekonomik, finans paradigmalarıyla konuşamazsınız. Bir hukukçunun bunları yapmaması lazım.” ifadelerini kullandı.

Epözdemir'in bu sözlerini üzerine alan ve her konuda yaptığı açıklamalar ile bilinen Prof.Dr. Ersan Şen öfkelendi ve  şunları söyledi: “Rezan kardeşim iğneliyor bizi. Yayını terk ederim. Benim gibi profesöre, yazmışım 50 kitap binlerce makale... Bana söz söyleme kapasitesine sahip değil. Herkes eserleriyle konuşsun. Bu yayında olmak zorunda değilim, yel kayadan sadece toz alır. Hodri meydan herkes bilgisini döker ortaya. Hodri meydan yazdığınla konuşalım.”

Bu tartışmada kim haklı bilinmez ama, izleyici olarak bizler de aynı yüzleri hemen her konuda ahkam keser halde ekranlarda görmekten bıktık usandık. Televizyon yapımcıları halkın bu bakışını neden dikkate almaz, neden her akşam değişik kanallarda aynı şahısların bilindik duruş, söylem ve üsluplarına mahkum ediliriz anlayabilmiş değiliz.

Televizyoncuların, izleyicilerin bu tür tartışma programlarındaki düzeysizliklerden kaçarak belgesel, dizi ve müzik kanallarına kaçtığını bilmesi lazım. Reytingi artırmak için konuklar arasında mizansen olduğu çok belli olan kayıkçı kavgalarını da artık izleyici yutmuyor ve prim vermiyor.

Televizyon yapımcıları, daha çok izleyici kaçırmak ve sıkıcılığı devam ettirmek istemiyorlar ise daimi konuk yüzlerini bir formatlasınlar.