Her Şartta Erken Seçim

Muhalefet erken seçim için bastırırken Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ittifak ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimlerin zamanında yani 2023 yılının Haziran ayında yapacağını her fırsatta dile getiriyor.

Her Şartta Erken Seçim
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ancak Ankara kulislerinde sürpriz bir iddia dillendirilmeye başlandı. Kısa sürede kulaktan kulağa yayılan iddiaya göre; Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin 14 Mayıs'a alınması tartışılıyor. Hatta bu tarihin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da iletildiği ve nihai kararın kısa süre içerisinde verileceği öne sürüldü.

Seçimlerin 6 Kasım 2022 tarihinde yapılacağını ısrar eden çevrelere bu kez de seçimlerin 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacağını ısrarla iddia eden çevreler de eklendi. 

Her iki tezi savunanlar, seçim tarihinde ayrılığa düşseler de seçimin normal zamanında yapılamayacağı görüşünde birleşiyorlar.Seçimlerin 6 Kasım’da yapılacağı iddiası, yaz aylarında düşen enflasyon ve temmuz ayında çalışanların maaşlarında yapılacak iyileştirmeler olarak öne çıkıyordu. 

Mayıs 2023 tarihinde seçimlerin yapılacağı görüşünde ısrarcı  olanların argümanı da bu süre zarfında ekonominin kısmen de olsa rayına oturtulacağı tezi.

Bu iki tez de seçimlerin zamanında yani Haziran 2023 tarihinde yapılacağı tezinden daha güçlü. Zira zamanında yapılacak bir seçimde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aynı göreve üçüncü kez aday olup olamayacağı gibi ciddi bir tartışma var. 

Bu önemli ve hayati konuda, kendisine resmi olarak yöneltilen bir soruyu, “Seçim takvimi henüz belirlenmemiş” gerekçesi ile YSK bile yanıtsız bırakıyor ve Anayasa Mahkemesi hala sessizliğini koruyorsa buradan bir sorun çıkma ihtimali oldukça yüksek.

Tartışmalar ve kulislerden sızan bilgiler de gösteriyor ki bir ay içerisinde seçimlerin tarihi açıklanacak ve muhtemelen de bu tarih erken bir seçimin de ilanı olacak.