Hep 'SİHA' Yüzünden

Ülkemizin milli çıkar ve menfaatlerini koruma adına attığı adımlarda zaman zaman yaşanan krizleri bahane ederek iktidarı suçlayan çevrelerin eline bir koz daha geçti.

Hep 'SİHA' Yüzünden
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Rusya ile aramız bozuldu. Yarın öbür gün “ sizin yüzünüzden dış politikadaki yanlışlıklar sebebiyle bölgede yalnız kaldık.” Diye eleştiriler gelirse şaşmamak lazım. Nasıl mı? Okuyalım öyleyse.

 Son yıllarda savunma sanayide yapılan atılımlar sebebiyle önceden farklı ülkelerden aldığımız ürünleri şimdilerde dünyaya satar hale geldik. 

Bazı çevreler buna burun kıvırsa ya da görmezden gelse de olayın ciddiyetini ve ehemmiyetini bile ülkeler tepkilerini üst seviyeden vermeye başladılar.

Rusya Dışişleri Bakanı, Ankara'nın Ukrayna'ya SİHA satmasını eleştirdi ve "Türkiye ve diğer ülkeleri Ukrayna'yı teşvik etmeme konusunda uyarıyoruz" demesi bile yapılan işin büyüklüğünü gösteriyor.

Rusya Dışişleri Bakanına, Türkiye'nin Ukrayna'ya silahlı insansız hava araçları (SİHA) tedarik etmesiyle ilgili bir soru sorulunca, "Moskova, Türkiye ve diğer ülkeleri Kiev'in militarist eğilimlerinin teşvik edilmemesi konusunda uyarıyor" açıklamasını yaptı.

Bilindiği gibi, Ukrayna Savunma ve İstihbarat Komitesi Başkan Yardımcısı Yuriy Misyagin, "Donbass üzerinde ilk uçuşunu gerçekleştiren Bayraktar TB2 SİHA'lar, düşman Pantsir-S1, S-125 ve Tor uçaksavar füzesi mevzilerini tespit etti" demişti.

Bayraktar TB2'ler Suriye'de 2 adet, Libya'da 20'den fazla ve en son Dağlık Karabağ'da çok sayıda Pantsir-S1 hava savunma sistemi imha etmişti.

SİHA’lar sayesinde hem kendi güvenliğimiz hem de dünya dengeleri üzerinde etkin bir hale gelmemiz de gösteriyor ki Türkiye iyi ve doğru yolda. Ah bir de “hep sizin yüzünüzden” diyen müstemleke ruhlu siyasetçiler olmasa…