Hep Böyle Olun…

Geçtiğimiz günlerde Eti krom bünyesinde çalışan işçilerin hak taleplerine ve eylemlerine destek veren, onların sesini TBMM'ye ve ilgili bakanlıklara taşıyarak çözüm de önemli katkılar sunan Ak Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, Mahmut Rıdvan Nazırlı ile CHP Milletvekili Gürsel Erol ve MHP Milletvekili Semih Işıkver, bu sorunun çözümünün ardından bu kez de Maden ilçemizin sorunlarını gündemlerine aldılar.

Hep Böyle Olun…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Maden ilçemizde faaliyet gösteren bakır işletmesinin yıllar boyu fabrika posalarını yığması sonucu zemine uygulanan baskı sebebiyle doğal olmayan heyelan oluşması sonucu ilçenin yerleşim alanında kayma başlamış ve 300 konut ve işyeri, güvenli olmadıkları gerekçesi ile boşaltılma kararı alınmıştı.

İlçe halkını  çaresiz bırakan bu konuda siyaset  devreye girmiş ve tüm milletvekillerimiz bu konuya özel ilgi göstermiş ve çözümü için gayret ortaya koymuşlardı.

İlçe halkıyla sık sık görüşüp taleplerini dinleyen milletvekilleri, bu talepleri ilgili bakanlıklara ileterek çözüm önerilerini ortaya koydular.

Geçtiğimiz haftalarda birçok bakan ve üst düzey bürokratlarla görüşüp sorunun çözümü konusunda gayret ortaya koyan ilimiz milletvekilleri, son olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı  Abdullah Tancan’ı ziyaret ederek çözüm talep ettiler.

Bu görüşmeyi,  diğer milletvekillerimiz gibi CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol da sosyal medya hesabından paylaştı.

Erol, paylaşımında şu görüşlere yer verdi: “Elazığ Milletvekillerimiz, Sn. Ejder Açıkkapı, Sn. Mahmut Rıdvan Nazırlı ve Sn. Semih Işıkver ile birlikte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Sn. Abdullah Tancan’ı ziyaret ederek Maden’deki hak sahipliği ve ilçemizi tehdit eden pasanın kaldırılması konularını görüştük. Sn. Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan’a nazik misafirperverlikleri nedeniyle teşekkür ederim.”

Bu birlik ve beraberlik alkışlanır ve takdir edilir. Saygıdeğer milletvekillerimiz, lütfen hep böyle olun ve şehrimizin dertlerine deva olun.