Hemşerimiz Naci Görür'den Tokat Depremi Açıklaması

Yerbilimci, Prof. Dr. Naci Görür yaşanan Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 şiddetinde meydana gelen deprem için sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Hemşerimiz Naci Görür'den Tokat Depremi Açıklaması

Yerbilimci, Prof. Dr. Naci Görür, paylaşımında; “Tokatta, Sulusaray’da 5,6 deprem oldu. Dün gece burada aynı yerde 4,1 deprem de olmuştu. Dün olan deprem öncü depremdi. Bu deprem Tokat’ta KAF’tan ayrılan ve Anadolu Levhası içerisine SW yönlü uzanan kol üzerinde oluştu. Bu orta büyüklükteki deprem kalitesiz yapı stoklarında zarar vermiş olabilir. Geçmiş olsun” ifadelerine yer verdi.

HEMŞERİMİZ NACİ GÖRÜR’DEN TÜM TÜRKİYE’YE SİTEM DOLU PAYLAŞIM

Yerbilimci, Prof. Dr. Naci Görür yaşanan Tokat depremleri sonrası tüm Türkiye’ye seslendi. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Naci Görür Halkıma duyuru başlıklı bir paylaşımda bulundu.

Prof. Dr. Naci Görür, paylaşımında; 

HALKIMA DUYURU: Şu anda televizyonlarda yaşanan sahneleri çok iyi biliyorsunuz değil mi? Tıpkı komedi gibi. Deprem oluyor. Televizyonlar konuşmaya başlıyor. Deprem uzmanları sıra sıra boy gösteriyor. Kayıp yoksa şükür edilecek. Gece dışarıda kalınacak. Sonra da unutulacak. Eğer deprem büyükse acı ve keder. Sevgili halkım bu daha ne kadar sürecek? Neden deprem dirençli yerleşim alanları için talepte bulunmuyorsunuz? Harekete geçmiyor musunuz? 6 Şubat’ı ne çabuk unuttunuz? Deprem bizim için domates fiyatından, kırmızı et fiyatından daha mı önemsiz? Mülkün sahibi sizsiniz” ifadelerine yer verdi.

Hemşerimiz Naci Görür'den Tokat Depremi Açıklaması