'Hemşehrimize Önemli Görev!'

Yazının başlığında yer alan 'hemşerimize önemli görev' başlığıyla bugüne kadar yüzlerce haber yazdık ve okuduk.

'Hemşehrimize Önemli Görev!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Devletin ve bürokrasi makamına Elazığlı bir ismin atanması elbette şehir halkı olarak bizleri de heyecanlandırıyor ve mutlu ediyor. İlimizden çıkan bir değerin başarılı olmasından kaynaklı önemli görevlere getirilmesi haberleriyle mutluluğumuz çok oldu ama bu önemli görevlere atanan hemşerilerimizin şehrimize hizmet konusunda yeterli çaba sarf etmediklerini de gördük.

2015 yılından bugüne Milli Savunma Bakan Yardımcısı olarak görev yapan MSB Yardımcısı Hemşehrimiz Şuay Alpay, havalimanının eski binasını TUSAŞ’a tahsis edilip burada İHA’ların yapılmasında önemli bir misyon ifa etmişti.

Geçtiğimiz gün yapılan kongrede ise Alpay, TUSAŞ Başkan Vekili görevine seçildi. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ  (TUSAŞ) deyip geçmeyin.

Bu kuruluş, 5. nesil savaş uçağı Milli Muharip Uçağı KAAN, jet motorlu eğitim uçağı HÜRJET, eğitim uçağı HÜRKUŞ’u yapıp uçuran, terörle mücadelenin yıldızı ATAK ve genel maksat helikopteri gururumuz GÖKBEY’i efsane helikopterler olarak üretip gökyüzüne salan, ANKA, AKSUNGUR ve ANKA 3 İhalarımız ile dünya ile boy ölçüşen GÖKTÜRK 1 ve GÖKTÜRK 2 gözlem uydularını yaparak uzayda varlığını ispatlayan Türkiye’nin gururu Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Şirketidir TUSAŞ.

Ülkemizin dört bir yanında önemli yatırımları olan TUSAŞ’a başkan vekili seçilen Şuay Alpay’dan şehrin beklentisi odur ki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da talimatıyla benzer savunma sanayi kuruluşlarının deprem illerinde yatırım yapma düşüncesini hayata geçirme noktasında adım atmasıdır.

Hemşehrimiz Şuay Alpay’ın bu önemli görevde şehre önemli hizmetler vereceğine inanıyoruz.  TUSAŞ’ın imkanları  Başkan Vekili Şuay Alpay’ın girişimleri ile birleşince şehirde güzel şeylerin olacağına inanıyoruz.