Hele Şükür! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca para ödeyerek yanında yüzlerce danışman çalıştırtacağına Hakimiyet'i takip etse daha doğru kararlar verirdi.

Hele Şükür! 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu iddialı cümleyi hemen açalım. Ak Partinin asimetrik oy kaybının sebeplerine Hakimiyet’ten daha çok kafa yoran ve bunun sebeplerini sorgulayan duyarlı ve gerçekten Erdoğan’ı seven ve onun iyiliğini düşünen başka danışman olduğunu sanmıyoruz. 

Hakimiyet olarak son beş yıldan beri Ak Parti’nin oy kaybının en önemli sebeplerinden birinin de kamudan birkaç maaş alan eski siyasiler ve siyasilere yakın isimler olduğunu ve kamuoyunun bundan ciddi rahatsızlık duyduğunu müteaddit kere dile getirmiştik.

Eski milletvekili, eski bakan ya da mevcut bakan yardımcısı, halen sürdürdüğü görevinden kaynaklı maaşı yanında bir başka kurumun yönetim kurulu, mütevelli heyet üyeliği, danışman gibi değişik unvanlarla birkaç yerden daha maaş alıyorlardı.

İkinci, üçüncü hatta dördüncü maaş aldıkları kurumlara hiçbir fayda ve katkısı olmayan bu zevatın aldıkları ve milyonları bulan bu paralar,  alanların keyifli bir hayat sürmesini getirirken, başta Ak Parti tabanı olmak üzere vatandaşların vicdanını  kanatıyor ve üzüyordu.

Hakimiyet olarak bizler bu konuda adım atılması ve bu uygulamanın son bulmasına yönelik sayısız yazılarımıza rağmen adım atmayan hükümet, ekonomi sıkıntıya girince ve kamuda tasarruf dönemi sebebiyle adım attı ve bunu nihayet yasalaştırarak Hakimiyet’in yıllar önceden dikkat çektiği konuda bizim görüşümüzü doğru ve isabetli buldu, teyit ve tasdik etti.

Bu amaçla kamuda tasarrufu artırmak amacıyla hazırlanan yasa düzenlemesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Yeni düzenlemeye göre kamu görevlileri sadece bir görevleri için maaş alabilecek ve o maaş da en yüksek devlet memurunu geçemeyecek. Düzenleme, 1 Ocak 2025'te yürürlüğe girecek.

Geçte olsa, halkın gönlü ve kalbi bu uygulamadan ciddi rahatsız ve rencide olsa da doğru bulundu ve devletin birçok kurumundan maaş alan   fakat hiçbir bir şeye yaramayan şahıslara kırmızı kart gösterildi. 

Demek Erdoğan da bunlardan rahatsızmış ki kamuda tasarrufu gerekçe gösterip böyle bir hamle yaptı. Geç de olsa bu uygulamadan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ediyoruz.

Darısı, geçiş garantileri abartılı bir şekilde verilen Marmara Otoyol müteahhitleriyle yapılan anlaşmanın yeniden revize edilip makul rakamın bulunmasında.