HDP'NİN BELİ KIRILIYOR MU?

HDP'NİN BELİ KIRILIYOR MU?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uzun süreden beri tarafsız kaldıkları için üyelerinin HDP’ye yakın durduğu Hakkari'deki Jirki aşiretinin lideri rahmetli Mehmet Adıyaman'ın oğlu Abdullah Adıyaman ve yakınları AK Parti'ye katıldı. AK Parti Van İl Başkanlığında düzenlenen törenle; Abdullah Adıyaman ve Jirki aşireti kanaat önderi Necmi Adıyaman;  "Cumhurbaşkanımız, dünyadaki bütün sessiz yığınların sesi, gariban halkımızın umudu olmuştur. O yüzden her zaman onu başımızın üstünde, kalbimizin içinde tutacağız. AK Parti sayesinde ülkemizde insanların refah seviyesi arttı. Biz hiçbir zaman terör örgütüne boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Devletimizin birliğine, bayrağımıza bağlıyız" diyerek yerini ve safını belirlemiş.

Aşiret liderinin AK Partiye geçiş sebebini iyi okumak ve iyi değerlendirmek lazım. Daha doğrusu Partinin samimi ve sadace davayı düşünen kurmayları iyi okumaları lazım.  Bölge halkı ve özellikle Kürt halkı, Erdoğan’ı seviyor ve bağrına basıyor. Onları Ak Parti’den uzaklaştıran en önemli faktör ise yerel siyasi aktörler ve bunların toplumda karşılık bulmamaları oldu.

Ak Parti Şırnak’ta HDP’nin   yüzde 35  oyuna karşılık yüzde  62 oy alıyor ve Şırnak Belediyesini kazanıyorsa ve yine İlimiz Karakoçan’da HDP’nin tahtını yıkıp belediye başkanlığını alıyorsa  bunun asıl ve gerçek sebebi halkta karşılığı olan isim ve adaylarla meydana çıkmalarıdır. Bu hassasiyet tüm ülke için de geçerlidir ve önemlidir.

Hiç kimsenin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir problemi yok. Hatta büyük bir sevgi ve güven bağı var aralarında. Ama o ayrık otları var ya… Her şey benim oldun, benim dediğim olsun hırsı var ya.. böyle devam edilirse bu rantçı ve çıkarcı siyasiler kendilerini de bitirecek ve korkarız ki Erdoğan’ı da bitirecek sonunda..