''HDP'Lİ VEKİLLERİN YARGILANMASI DOĞRU''

Milletvekili Gürsel Erol, özellikle son günlerde ülke gündemine bomba gibi düşen HDP'li vekillerin tutuklanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, HDP'ni

 ''HDP'Lİ VEKİLLERİN YARGILANMASI  DOĞRU''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekili Gürsel Erol, özellikle son günlerde ülke gündemine bomba gibi düşen HDP’li vekillerin tutuklanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, HDP’nin siyasetinin hiçbir zaman beğenmediğini ve yargılanmalarının doğru olduğunu belirtti.

‘’DEVLETİN ÜNİTER YAPISINA KİMSE ZARAR VEREMEZ’’

Erol açıklamasına şu şekilde devam etti; Bu devletin Üniter yapısına zarar vermeye kimsenin hakkı yoktur, Türkiye’de yaşayan herkes yargı karşısında aynı hakka ve adalete sahiptir. Ama parlamentoda milletvekili olarak görev yapan bir siyasi partinin genel başkanları ve üyelerinin tutuklu yargılanmaları doğru değildir, yargılanmalılar.Bu süreçte mahkemeler gerekli işlemi yapmalı. Ancak delil karartma gibi bir imkânları olmadığı için tutuksuz yargılanması daha doğru olur.Ancak dediğim gibi yapılan işlem doğrudur.Haklarında iddia ile ilgili dava açılması doğrudur.Parlamentodaki görevlerine devam etmeleri gerekiyor. Mahkemelerin verdiği ve vereceği kararlara göre eğer suç işlemişler ise ve bu suçları sabitse gereği yapılmalıdır. Toplumda şu an hepimizin ihtiyacı olan tek şey var, sosyal dayanışma, barış, hoş görü ve huzura ihtiyacımız var.Özellikle 15 Temmuz’dan sonra Türkiye’nin en çok ihtiyaç duyduğu konu bu.’’dedi.

 ‘’PKK’NIN TEHDİDİNE AÇIK BİR VEKİLİM’’

Tırmanan terör olaylarına da değinen Erol, ‘’PKK’nın tehdidine açık olan bir milletvekiliyim.Ama bu işin güvenlik tedbirleriyle, güvenlik politikalarıyla, şiddete dayalı  çatışmalarla ve operasyonlarla biteceğine inanmıyorum. PKK terör örgütünün eyleme başladığı 1984 yılında bu yana 6 Cumhurbaşkanı değişti. 11 Başbakan değişti. 12 Genelkurmay başkanı değişti. 23 hükümet değişti.1,5 trilyon dolar para harcanmış ve biz halen 32 yıl önce başladığımız noktadayız. Bana göre parlamentoda herkesin aklını başına toplayarak bu konuyu oturup tartışıp bu ülkede herkesin yurttaşlık hakları neyi gerektiriyorsa o noktada hem fikir olup ve herkesin de çıkan sonuca kabullenip bu süreci sonlandırmamız lazım.’’dedi.