HDP Karıştı

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan'ın 'Çözüm sürecinde bize vaat edilenleri açıklamazsak namerdiz' şeklindeki çıkışıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Selahattin Demirtaş, 'Benim bildiğim gizli, tartışmalı, spekülatif hiçbir vaat yok' dedi.

HDP Karıştı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meclis'te partisinin grup toplantısında konuşan HDP EŞ Genel Başkanı Pervin Buldan'ın "Çözüm sürecinde bizlere partimize heyetimize neler vaat edildi, nelerin yapacağına dair bizlere söz verildi.

yeri ve zamanı geldiğinde açıklamazsak namerdiz" şeklindeki sözleri gündeme bomba gibi düştü.

Olayın yankıları sürerken konuyla ilgili bir değerlendirmede Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan, HDP'nin eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan geldi. BBC Türkçe'nin sorularını yanıtlayan Demirtaş, Buldan'ın sözleriyle ilgili "Benim bildiğim gizli, tartışmalı, spekülatif hiçbir vaat yoktur. Vaat edilen ve edilmeyen her şey kamuoyunun bilgisi dahilindedir.”cümleleri ile Pervin Buldan’ın açıklamalarını boşa düşürdü.

Yeni parti kuracağı yönündeki iddialara da değinen Demirtaş, "Parti kurmak usul ve esasları yasalarda belirtilmiştir. İsteyen herkes, bu çerçevede dilekçesini hazırlayıp partisini kurabilir. Biz HDP'liyiz ve HDP'yi büyütmeye gayret ediyoruz. Diğer tartışmalar benim gündemimde değil" dedi.

Ancak tüm bu tartışmalar ve yalanlamalar da gösteriyor ki HDP ciddi bir yol ayrımında. 

Kobani olayları sebebiyle tutuklandıktan sonra, Belediye Başkanlığı'ndan istifa eden ve bu süreçte partisi HDP'ye yönelik eleştirileri ile dikkat çeken Ağrı eski Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, 18 Ocak'ta sosyal medya hesabından, "Türkiye'de yeni bir fikir ve tarza ihtiyaç var. Bunun düşünsel ve toplumsal zeminini oluşturmak gerekiyor. Bunun yeni bir siyasi partiye dönüşme ihtimali, göreceği ilgi ve imkânlarla ilgilidir" açıklaması yapmıştı.

Bilgen'in bu açıklaması da kulislerde "yeni parti sinyali" olarak yorumlanmıştı.