Hazır mıyız?

Elazığ olarak birçok tabiat güzelliklerine ve tarihi zenginliklere sahip olmakla birlikte bunların yeterince değerlendiremediğimizi her fırsatta dile giriyoruz.

Hazır mıyız?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ancak özellikle İlimiz valisi Numan Hatipoğlu’nun bu konuya özel bir önem vermesinin şehirde bir şeylerin değişmesinin de miladı olarak görüyoruz.

İşte tam da bu aşamada sevinsek mi yoksa kara kara düşünsek mi karar veremediğimiz bir haber yayınladık Hakimiyet’te.

Elazığ'ın Baskil ve Keban ilçe sınırları arasında Karakaya Baraj Gölü kıyısından başlayarak yer yer yarım metreye kadar daralan genişliği ve bazı kısımlarda 200 metreye varan yüksekliğiyle 4,5 kilometrelik vadi tabanı boyunca uzanan, benzersiz karstik oluşumları, mağaraları, kaya fosilleri, kendine has flora ve faunasıyla dikkat çeken Saklıkapı Kanyonu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından tabiat parkı ilan edilmiş.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Kadir Çokçetin sosyal medyasından yaptığı açıklamada, “Fırat Nehri'nin saklı güzelliklerine kapı açan Saklıkapı Kanyonu, artık tabiat parkı statüsü ile korunuyor. Jeolojik oluşumları ile görenleri kendisine hayran bırakan doğa harikası bu kanyonu hem koruyacak hem de tanıtacağız” ifadelerini kullanmış.

Bu habere sevindik, zira bir tabiat harikamızın daha farkına varıldı, değer bilindi ve tabiat parkı ilan edildi.

Endişelendik, çünkü bu güzel haberi okuyan ve bu güzelliği görmek için yola revan olan bir tabiat aşığını hangi badireler, engeller ve toprak yollar bekliyor diye düşündük.

Geçtiğimiz yıllarda onlarca yazımız ve manşetimizden sonra yönlendirme levhaları takılan ancak yolu hala ıslah edilip, seyir tepesi ve burada bir lavabosu dahi olmayan bir tabiat parkının şehre yararı mı zararı mı olur çok kestiremedik ama şuna eminiz ki iyi bir turizm yönetim anlayışı ile tüm bu güzellikler çok yakında turizmin gözde mekânları olabilir, hatta olacaktır. 

Yeter ki denenen bir daha denenmesin yeni bir ruh ve heyecanla yola çıkılsın. Şehri turizm alanında güzel günler bekliyor.

Yazının başlığına “Hazır mıyız? diye yazdık ya. Hazırız hazır!...