Hazarbaba Bizi Bekliyor

Hazarbaba Kayak Merkezi, son günlerde etkili olan kar yağışının ardından tüm birimleriyle profesyonel ve amatör kayakçılar ile vatandaşların hizmetine hazır hale getirildi. Hafta sonunu ailece Hazarbaba kayak Merkezi'nde geçirmek isteyen hemşerilerimiz ve özellikle çocuklar oldukça heyecanlı.

Hazarbaba Bizi Bekliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizin en önemli kayak ve turizm merkezi Hazarbaba, yoğun yağan kar yağışının ardından tüm birimleri ile hem profesyonel hem de amatör kayakçıların hizmetine açıldı.

Kayak Merkezi, valilik koordinesinde İl Özel İdaresi İdare Yatırım A.Ş. tarafından Aralık ayında yapılan çalışmalar ile eksiklikleri giderilerek sezona hazır hale getirilmişti.  

Geçtiğimiz haftalarda yeterli kar olmayışı ve vatandaşların güvenliği için teleski ve babylift pistleri faal olmasa da vatandaşlar kızak ile kayarak karın keyfini çıkarmıştı.  Aynı zamanda vatandaşlar, kar üzerinde mangal keyfi yaparak eşsiz manzaranın da keyfini doyasıya yaşamıştı. 

Haber

KAR KALINLIĞI EN İDEAL SEVİYEDE
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde turizmin gözde mekânlarından olan göl manzaralı Hazarbaba Kayak Merkezi’nde, Valilik koordinesinde İl Özel İdaresi ekipleri tarafından sezon hazırlıkları yapılmıştı. İstenilen derece de kar yağmadığı için profesyonel kayakların yapılamadığı merkezde, son günlerde artan kar yağışı ile birlikte kar kalınlığı istenilen seviyeye geldi.

Haber

YOLLAR AÇIK VE SORUNSUZ
Hazarbaba’ya ulaşan asfalt yol, tümüyle kardan arındırılarak ulaşım ile problem kalmadı. Tesisler bölgesinde bulunan otopark da araçların rahatlıkla park edebilmesi için temizlendi.

Haber

HAFTA SONU TEK ALTERNATİF 
İlimizin önemli bir turizm merkezi olan Hazarbaba Kayak Merkezi, yurdun değişik bölgelerinden gelen profesyonel kayakçılar kadar hemşerilerimizin de yoğun ziyaret ettiği mekânlar arasında bulunuyor.

Uzun süren kar yağışı sebebiyle dışarı çıkamayan aileler, hafta sonu karın keyfini çocuklarıyla birlikte çıkarmak için hazırlıklarını tamamladılar. 

Haber

ÇOCUKLARIN KAYAK HEYECANI
Hafta sonunda ailece kaliteli zaman geçirmek amacıyla Hazarbaba programı yapan aileler, çocuklarının kar keyfi yanında kayak zevkini de tadacak olmalarından oldukça mutlular.

Haber

HER İLDEN MİSAFİR AĞIRLANIYOR 
Elazığ’a 30,  Sivrice’ye de 6 kilometre mesafede bulunan Hazarbaba Kayak Merkezi; başta Diyarbakır, Tunceli, Malatya, Siirt ve Muş başta olmak üzere birçok ilden tatil yapmaya gelen vatandaşın tercihi oldu.  1.200 metre uzunluğu ile profesyonel kayakçılarında uğrak mekânı olan tesis, bölgenin parlayan yıldızı olarak görülüyor.  İl Özel İdaresi ise güçlü ve tecrübeli ekibi ile çalışmalarını 7-24 sürdürerek, vatandaşların daha iyi hizmet almasını sağlıyor. 

Haber

GENEL SEKRETER ŞİŞ, HAKİMİYET’E AÇIKLAMIŞTI 
Tesiste bakım çalışmaları ve güvenlik için ciddi çalışmaların yapıldığını geçtiğimiz günlerde Hakimiyet Gazetesi’ne açıklayan Ali Şiş,“Kafeteryamız halkımıza hizmet veriyor.  Küçükler için kızaklar faaliyette. Şuan da tesisimiz açık. Özel İdare olarak ilk önceliğimiz insanların tesise rahat ulaşımını sağlamaktı. Araç parklarını gerçekleştirdik. Bu yılda orada pist olarak ayrıma gittik. Profesyonellerin kaydığı pist, acemilerin kaydığı pist ve çocukların kaydığı pist olarak. Kar yağdığında bu şekilde olacak. Bakımların yapılması ve güvenlik için ciddi çalışmalar yapıldı.” demişti.

Haber

KAR TAMAM, SIRA KAYAK KEYFİNDE 
Bin 300 rakımda bulunan Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde turizmin gözde mekânlarından olan göl manzaralı Hazarbaba kayak merkezinde, valilik koordinesinde İl Özel İdaresi ekipleri tarafından istenilen kar seviyesine gelinmesinin ardından çalışmalar da hızlandırıldı.  Her yıl çeşitli illerden gelen binlerce kayak severin uğrak mekânı olan kayak merkezi, kar kalınlığının yeterli seviyeye ulaşmasının ardından bu hafta sonu tüm birimlerinin açık olacağı ve hizmet vereceği ifade edildi. 

TESİSLER, ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR
Hazarbaba kayak merkezin de geçtiğimiz aylarda ekipler tarafından tesisin tüm bakım ve onarımı yapılmıştı. Yolların düzenlenmesi ve pistlerin bakımı yapılarak, kar yağışı beklenmişti. Son günlerde artan kar yağışı ile birlikte hazırlıkların son aşamaları tamamlandı ve kayak merkezi hafta sonu ziyaretçilerini beklemeye başladı. Elazığ’ın en önemli turizm merkezi konumunda olan Hazarbaba Kayak Merkezine özellikle çevre illerden hafta sonu yoğun bir ziyaretçi akımı olacağı tahmin ediliyor.