Hazar Gölünde Müsilaj Görüntüleri

Marmara denizinde etkili olan ve küresel ısınma yanında çevresel etkilerden olduğu ifade edilen musilajın Hazar Gölünde de kendisini göstermesi endişe yarattı.

Hazar Gölünde Müsilaj Görüntüleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Marmara Denizinde görülen ve başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olmak üzere Marmaraya sahili bulunan tüm belediyelerin büyük bedeller ödeyerek başlattığı deniz salyası temizleme çalışması devam ederken bir ürkütücü haber de ilimizin en önemli turizm değeri olan Hazar Gölünden geldi.
Göl kıyısında yürüyüş yapan vatandaşların resimleyerek sosyal medya hesaplarında paylaştığı görüntülerin ciddiye alınarak ilgili kurumlarca önlem alınmadı gerektiği ifade ediliyor.

Konu ile ilgili sosyal medya hesabından konuya dikkat çeken ilimiz iş insanı Ethem Gülbay, “ Hazar gölünde müsilaj  başlangıcı. Çok geçmeden göl yüzeyini kıyılara yakın yerlerde kaplayacaktır. Biz uyarımızı devamlı yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Tatil sezonunun başlaması, yazlıkçıların ve günübirlik tatilcilerin bölgeye gelmesi  ile artacak kirliliğin oluşturacağı etkiyle müsilajın artma ihtimali olduğunu ifade eden uzmanlar, tek turizm değerimiz olan Hazar Gölünü kaybetmemek için yetkililerin acilen konuya duyarlılık göstermesi gerektiğine dikkat çekiyorlar.

Hazar Gölünde Müsilaj Görüntüleri