HAZAR GÖLÜ TATİLCİLERİN AKININA UĞRADI

BAŞAK MERAL GÜNDÜZ/Dokuz günlük bayram tatili nedeniyle tıpkı Akdeniz ve Ege Sahillerinde olduğu gibi Hazar Gölü'nde de tüm tesislerin doluluk oranı yüzde yüze ulaştı.

HAZAR GÖLÜ TATİLCİLERİN AKININA UĞRADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dokuz günlük bayram tatili ve havaların sıcak olması tatil bölgelerini cazip hale getirdi.

Akdeniz ve Ege sahillerindeki doluluk oranı yüzde yüze ulaşırken, Hazar Gölü’ndeki tesislerde de bir kişilik yer dahi kalmadı.

 

VATANDAŞLAR HAZAR GÖLÜ'NE AKIN EDİYOR;

Elazığ'da havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlar Hazar Gölü’ne akın ediyor.

Türkiye’de derinliği ile ilk sırada yer alan, 22 kilometre uzunluğa ve 6 kilometre genişliğe sahip Hazar Gölü’nün kıyıları tatilcilerin akınına uğradı.  İki ada ve saklı kenti bulunan Hazar Gölü çevresi, apart otel, kamp çadır alanları ile tatilcilerin gözde mekanı oldu. Akdeniz ve Ege sahillerini aratmayan Hazar Gölü’nde tatilciler, şezlong, şemsiye, deniz bisikleti, tekne turu gibi imkanlardan da faydalanabiliyor.

Çevresinde birçok kamu kurum ve kuruluşlarına ait eğitim ve dinlenme tesisi, çok sayıda yazlık ve tatil sitesi bulunan tektonik göl, yaz ayları boyunca sıcaklardan bunalan bölge insanından yoğun ilgi görüyor. 

Akdeniz ve Ege sahillerini aratmayan göl, çevre illerden gelen tatilcilerle adete dolup taşıyor.

Bölgedeki tatil köyleri, apart oteller ve kamp alanları ile yaklaşık bin kişilik yatak kapasitesi bulunan Hazar Gölü’ne Elazığ’ın dışında Batman, Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa’dan yoğun talep geliyor. Sıcakların artmasıyla ve dokuz günlük tatil olması sebebiyle birlikte tatilcilerin de akın ettiği Hazar Gölü plajında, spor alanları dahil deniz kenarında bulunan bir çok imkan yer alıyor. Deniz bisikletleri, hız motorları ve çeşitli etkinliklerin yer aldığı plajlarda günü birlikte tatilcilerde yer alıyor.

 

SİVRİCE’DEKİ İŞLETMELERDE DOLULUK ORANI YÜZDE YÜZ

Öyle ki Hazar Gölü kıyısındaki tüm özel ve kamu kurumların işletmeleri doldu. Müşteri kabul edemeyen tesisler doluluk oranlarının yüzde yüze ulaştığını bayram boyunca bir kişilik dahi yerin kalmadığını ifade ettiler.