Hazar Gölü Kurtuluyor

İlimiz turizmi açısından önemli bir değer ve güzellik olan, etrafında bulunan kamu kurumlarına ait dinlenme tesisleri ve piknik alanlarıyla hem ilimiz hem de komşu illerimiz insanlarının yaz aylarında yoğun akınına uğrayan, ancak göl suyunun temiz olmadığı için yüzmekten kaçınan hemşerilerimiz için müjde sayılabilecek bir haberi ilimiz milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş duyurdu.

Hazar Gölü Kurtuluyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bilindiği gibi geçtiğimiz yıllarda basında sıkça yer alan ve çok para harcandığı halde çalışmadığı ve işlem görmediği ifade edilen Hazar Gölü’nün batı yakasında bulunan “Sivrice Atıksu Arıtma Tesisi”  ile ilgili girişimlerde bulunmuş ve sorunun çözümü noktasındaki girişimleri sonuç vermişti. Şuan revize ve tadilat işlemleri devam eden tesisin Ağustos ayı sonunda hizmete girmesi bekleniyor.

Milletvekili Keleş, Sivrice Atıksu Arıtma tesisi ile ilgili yaptığı çalışmaların ardından bu kez de Hazar Gölü’nün doğu yakasında bulunan “Gezin Atıksu Arıtma Tesisi” için yaptığı girişimler sonuç verdi ve 8 milyon hibe ödenek tahsis edildiğini duyurdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Elazığ ziyareti sırasında sorunu ilettiklerini ve projenin destek bulduğunu ifade eden Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş,  “Gezin Atıksu Arıtma Tesisi’nin rehabilitasyonu için sağlanan bu hibe, çevreye duyarlılığımızın bir göstergesidir. Bakanlığımızın desteğiyle, bölgedeki çevresel problemleri çözme yolunda önemli bir adım atıyoruz,” diye konuştu.

8 milyon bir ödenek bu tesisin ayağa kaldırılmasına yeter mi bilmiyoruz ama en azından il yöneticilerine bu sorunun çözülmesi konusunda önemli bir motivasyon sağlayacağına inanıyoruz.

 İlave ödeneklerin başta İl Özel İdaresi olmak üzere diğer kaynaklardan aktarılarak her iki arıtma tesisinin tam kapasite çalışmasıyla Hazar Gölünde özellikle yaz aylarında oluşan kirlilik de son bulmuş olur.

Milletvekillerimizin turizmin geliştirilmesi, Hazar gölü ve çevresinin temiz tutulmasıyla ilgili bu gayretleri umarız ilimize yeni atanan Numan Hatipoğlu valimizin  de destek ve öncelikleriyle istenen noktaya gelir.

Hazar Gölü’nün temiz kalması ve çevreye duyarlılık adına gösterdiği çalışmalardan dolayı Milletvekilimiz Erol Keleş’e teşekkür ediyoruz.