Hazar Gölü Çevresindeki Turistik İşletmeler ve Yazlık Evler Sinekten Şikâyetçi

Başak MERAL GÜNDÜZ/Hazar Gölü çevresindeki işletmeler ve yazlık evlerdeki vatandaşlar, 'İlaçlama ekiplerini sahalarda sık göremiyoruz' diye tepkilerini dile getirdiler.

Hazar Gölü Çevresindeki Turistik İşletmeler ve Yazlık Evler Sinekten Şikâyetçi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vatandaşlar, evlerde sivrisinek ve karasineklerden geçilmezken, ilaçlama yapılmaması nedeniyle hazar gölü etrafında bulunan yazlık evlerin sivrisinek ve karasineklerle dolu olduğunu belirttiler. 

İLAÇLAMA DÜZENLİ YAPILMIYOR
Elazığ'ın yaz aylarında en fazla ziyaret edilen yeri olan Sivrice Hazar Gölü'nün etrafında düzenli olarak ilaçlamanın yapılması gerekiyor.Piknik  alanlarının düzenli olarak ilaçlanması ve vatandaşların tatillerini sorunsuz bir şekilde geçirmesi için her türlü imkanın sağlanması gerekiyor.Sıcaklar ve sivrisinekler vatandaşları çileden çıkartıyor.Vatandaşlar ekiplerin  yeterli ilaçlama yapmamasından şikayet ederek hem sıcakların artması, hem de ilaçlamanın az  yapılmasından dolayı artan böceklerin sağlıklarını tehlikeye attıklarından dert yandılar. 

Geçen senelerde yaz aylarında sivrisineklere ve karasineklere neredeyse hiç rastlamazken bu sene yapılan yetersiz ilaçlama yüzünden halk sıkıntı yaşıyor.