Haydi Gençler, Sahne Sizin!

Üniversitenin genelde sektörden uzakta ve teknoloji ile sanayiciyi buluşturma noktasında pasif kaldığına yönelik eleştirileri sizler de çok duymuşsunuzdur. 

Haydi Gençler, Sahne Sizin!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Merhum Ahmet Tevfik Ozan da bu konudan yakınır ve Kayseri’den örnek başarı hikâyeleri eşliğinde bu birlikteliği yakalama noktasında bir nefer olarak gayret ederdi.

Sonunda bu eksikliğin giderilmesi noktasında bir adım atıldı. Elazığ Fırat Üniversitesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve Milli Teknoloji Hamlesi'ne yön verecek gençlerin yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla kurulan, dijital öğrenme platformu olan “Sektör Kampüste” Programı'nın paydaşı oldu.

Sektör Kampüste Programı çalışanları ile üniversiteli gençleri bir araya getirerek, üniversite öğrencilerinin güncel bilgileri profesyonel ellerden öğrenme imkânı sağlandı. Aynı zamanda üniversite-sanayi işbirliklerini daha verimli hala getirmeyi hedefliyor.

Program kapsamında, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz yarıyılında Fırat Üniversitesi’nde Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği ile Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği bölümlerinde sektörün öncüleri tarafından dersler verilecek.

Yine Turkcell tarafından Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği bölümü öğrencilerine Bilgi Ağları, Architecht tarafından Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği bölümü öğrencilerine Makine Öğrenimi ve Uygulamaları dersi, ASELSAN tarafından da Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği bölümü öğrencilerine NFT, DAO ve Dijital Varlıklar dersleri verilecek.

Bu proje alkışlanır. Bu proje sonuna kadar  desteklenir ve hatta bu projeye paydaşlar dışında yerel firmalar ve kamu kurumlarından da destek sağlanır.

Gençlerin bilimsel yeteneklerini ortaya çıkarmak için tüm imkânların sunulması lazımdı ve görünen o ki bu tümüyle sağlanmış durumda.

Şimdi söz sırası gençlerde. Umuyoruz ki bu projenin sonunda önemli semereler elde edilecek ve ülkemiz için hayırlı buluşlar ortaya çıkacak.

Haydi gençler, sahne sizin.