Hayat, Yordu Bizi

Üsküdar Üniversitesi tarafından ikinci dalga sonrası Türkiye araştırması yapıldı. Yapılan araştırmaya göre pandemi boyunca kendini yalnız hissedenlerin ve hayata olumsuz bakanların sayısı arttığı görülmüş.

Hayat, Yordu Bizi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Araştırmada, 56 ilde 18 yaş üzeri 3 bin 500 kişiyi çeşitli sorular yöneltildi. O sorulardan biri de ‘Pandemi döneminde ruhunuzu en iyi yansıtan şarkı hangisi’ sorusuydu.
Pandemiyi en iyi anlatan şarkı sorusuna ise “ben yoruldum hayat” yanıtı verilmiş.

“Ben yoruldum hayat’ adlı şarkı, pandemi dönemi öncesi de en çok dinlenen şarkılar arasındaydı. Hayatın zorlukları, güçlükleri, mesleğin ya da mesleksizliğin getirdiği ruhsal problemler, özel hayatta yaşanan sorunlar ve bunların getirdiği gerginlikler içerisinde bir yerlerden gelen “ben yoruldum hayat” nidası elbette duygulara tam karşılık gelen bir şarkı olur ve bu daha uzun yıllar devam eder.

Bu dönemde değişik şarkılara sığınıp çıkış arayan ve kendisini şarkı sözlerinin içinde bulan ve “Eskiden bir adım vardı/ Ümidim, feryadım vardı/ Şimdi ben o ben değilim/ Yolumu bilmiyorum/ Ölmüyor gülmüyorum/ Bu hayat yordu beni/ Bildiğin gibi değil. Şarkısına gark olanlar da yok değil…