Hayal Kırıklığı

2023 seçiminin kaderini gençler belirleyecek söylemini sık sık yineleyen Kemal Kılıçdaroğlu, gençlere hitaben kaleme aldığı İklim Mektubu'nda ekolojik bir yıkımla karşı karşıya olunduğuna ve dünyanın yaşanabilir olmaktan büyük bir hızla uzaklaştığına işaret etmiş.

Hayal Kırıklığı

Uluslararası bir kararlılıkla ülkeyi daha yaşanabilir kılmanın politikalarının hazır olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, mektubunda şöyle devam etti: “Her alanda olduğu gibi iklimde, doğada, ekosistemde, suda, tarımda, kent ve kır yaşamında adaleti sağlayacağız; çevrenin binlerce yıllık kadim adaletinin önüne barajlar kurmayacak, yollar yapmayacak, engeller çıkartmayacağız. Bu bağlamda, Millet İttifakı'nın iktidarında doğal ekosistemin korunması ve eski haline döndürülmesini koordine edecek İklim Bakanlığı'nı kuracağız. Bakanlığın kadrolarını büyük ölçüde sizler oluşturacaksınız. Bugünün gençleri olan sizlerle birlikte, sizin de çocuklarınız için, evrenin bilinen en güzel gezegenini, yeniden sağlıklı mavi küreye dönüştürelim. Türkiye'den başlayalım. Ülkemizin ve dünyanın ekolojik geleceğini kurtaralım. Başarabiliriz, geleceği değiştirebiliriz." dedi.

Mektubunun ulaştığı ve olayları saatlik takip etme özelliğine  sahip, dünyayı ve ülkemizi yakından bilen gençler, ülkede bir Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığının varlığından haberdar olmaması sebebiyle Kılıçdaroğlu’nun bu bilgisiyle ülke yönetmesinin mümkün olmadığını şaşkınlıkla dile getirdiler.

Cumhurbaşkanlığı adaylığına kendisini kilitlemiş bir ismin, iklim bakanlığından haberdar olmamasını büyük bir ilgisizlik ve dikkat eksikliği olduğunu dile getiren gençler, “Bu isim mi ülkeyi yönetecek ve her alanda dünyayla yarışır hale getirip de  söz sahibi yapacak” diyerek hayal kırıklıklarını dile getirdiler.