Hatayspor, tarihinde ilk kez Süper Lig'de

Bordo-Beyazlı ekip, TFF 1. Lig'de sezonun bitimine 1 hafta kala şampiyonluğu garantiledi ve 53 yıllık tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükseldi

Hatayspor, tarihinde ilk kez Süper Lig'de
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hatayspor, TFF 1.Lig'in 33.haftasında Adanaspor'u deplasmanda 2-1 mağlup etti ve bitime bir hafta kala Süper Lig'e çıkmaya hak kazandı. 1967 yılında kurulan Hatayspor, 53 yıllık tarihinde ilk kez Süper Lig'de mücadele edecek. Puanını 63’e yükselten Bordo-Beyazlılar ligi lider olarak tamamlamayı başardı.

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan Hatayspor’lu taraftarlar meşaleler yakarak 53 yıl sonra gelen Süper Lig sevincini doyasıya yaşadılar. Tezahüratlarda bulunarak, coşku yaşayan taraftarlar, gönüllerince eğlendi.

MEHMET ALTIPARMAK’TAN TARİHİ KARİYER

Bir dönem Elazığspor’u da çalıştıran Mehmet Altıparmak, 2017-18 sezonunda TFF 1.Lig play-off final maçında seri penaltılar sonucu BB Eruzumspor ile Süper Lig'e çıkmış ve Gaziantep FK'yı üzmüştü. Sonraki sezonu BB Eruzumspor ile açan ama tutunamayan Altıparmak, sezonu önceki sene elediği Gaziantep FK ile tamamlarken bu kez TFF 1.Lig play-off final maçında seri penaltılar sonucu Hatayspor'u üzmüş, Gaziantep FK ile Süper Lig'e çıkmıştı. Altıparmak, bu sezona da Akhisarspor ile başlarken Şubat ayı itibariyle geçen sene üzdüğü Hatayspor'un başına geçti. Altıparmak, Hatayspor ile de mutlu sona ulaştı. Hatayspor deplasmanda Adanaspor'u 2-1 yenip diğer maçların sonuçlarına bakılmaksızın Süper Lig'e çıktı.